Τι πρέπει να κάνεις όταν η ανασφάλεια καταστρέφει τη σχέση σας;

Η 20χρονη Χρύσα ρωτά

Έχω μια σχέση εδώ και 1,5χρονο με τον σύντροφό μου. Έχουμε μια μικρή διαφορά ηλικίας 5 χρόνια. Πριν από εμένα σε προηγούμενη σχέση τα είχε μεγαλύτερη, από ό,τι μου έχει εκείνη ήταν 30 και. Έχω παρατηρήσει ότι οπότε τον πιάνω  να είναι στο κινητό ψάχνει συγκεκριμένα για όμορφες, σeξι, κατά πολύ μεγάλες γυναίκες από εμένα. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε. Για ποιο λόγο το κάνει αυτό; Αν ήθελε μεγαλύτερη δεν θα χρειαζόταν να είναι μαζί μου.

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Φρόσω Φωτεινάκη:

Αναρωτιέστε για ποιον λόγο ο σύντροφός σας έλκεται από μεγαλύτερες ηλικιακά γυναίκες, και η πρώτη μου σκέψη είναι κατά πόσο έχετε συζητήσει αυτές σας τις σκέψεις με τον ίδιο.

Ο θεμέλιος λίθος κάθε σχέσης, σε όποια ηλικία, με όποια διαφορά ηλικίας, είναι η ανοιχτή επικοινωνία. Σας ενθαρρύνω λοιπόν να του εκφράσετε ανοιχτά τις σκέψεις και τις ανησυχίες σας.

Η έλξη για μεγαλύτερα ηλικιακά άτομα δεν έχει μια και μοναδική ερμηνεία αλλά πολλές και διαφορετικές, αναλόγως το άτομο, την προσωπικότητα, το πώς έχει μεγαλώσει, τα πρότυπά του, το τι ψάχνει από μια σχέση την δεδομένη στιγμή.

Το πιο σημαντικό ερώτημα όμως είναι κατά πόσο εσείς νιώθετε συναισθηματικά ασφαλής στην σχέση αυτή. Αναφέρετε πως ψάχνει στο κινητό για όμορφες, σeξι, κατά πολύ μεγαλύτερες γυναίκες και αναρωτιέμαι πώς νιώθετε εσείς αντικρίζοντας μια τέτοια εικόνα.

Εστιάζετε στο γιατί του αρέσουν οι μεγαλύτερες γυναίκες ενώ ενδεχομένως να ήταν περισσότερο αποτελεσματικό για εσάς το να εστιάσετε στο πώς είναι η σχέση σας, κατά πόσο καλύπτεσθε μέσα από αυτή ή κατά πόσο υπάρχουν κενά που χρειάζετε να δουλευτούν. Φαίνεται πως οι κινήσεις του συντρόφου σας, σας γεννούν ανασφάλεια και αγωνία, συναισθήματα που χρειάζεται να γνωρίζει ώστε να δώσετε μια ευκαιρία σε εκείνον αλλά και στη σχέση σας να λειτουργήσει καλύτερα και βέβαια μια ευκαιρία σε εσάς να νιώσετε συναισθηματικά ασφαλής στη σχέση αυτή.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γυναίκες με χαμηλή αυτοπεποίθηση: Γιατί επιλέγουν πάντα λάθος συντρόφους;

Χαμηλή αυτοεκτίμηση: Γιατί δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου;

Πώς η χαμηλή σου αυτοεκτίμηση βάζει σε κίνδυνο τη σχέση σου

Αυτοεκτίμηση: Πώς θα νιώσετε ότι έχετε αξία;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: