Τι να τα κάνεις τα λόγια όταν δε συνοδεύονται από πράξεις;

Δύο έννοιες τόσο αντίθετες μεταξύ τους αλλά τόσο συνηθισμένες στις ανθρώπινες σχέσεις. Θέλει κάποιο χρόνο για να αποφασίσουμε τι θέλουμε κάποιες φορές, κάτι που βέβαια δεν είναι κατακριτέο, αλλά σε κάθε περίπτωση ειλικρινές. Δεδομένα δεν υφίστανται πλέον αφού όλα μεταβάλλονται συνεχώς. Υπάρχουν άνθρωποι που έπειτα από πολλά ‘’λόγια’’ τα οποία δεν έγιναν ποτέ πράξη, σταμάτησαν να δένονται με ανθρώπους και δύσκολα αφήνουν χώρο στην ζωή τους για άλλους ώστε να χτιστεί και να ξεκινήσει κάτι νέο.

            Η αλήθεια είναι πως από κάποια στιγμή και μετά φοβόμαστε το άγνωστο, το καινούργιο και προτιμάμε να μείνουμε στο σίγουρο και ασφαλές για μας, που μπορεί να μην είναι και τόσο τελικά. Εγώ δεν θα κρύψω ότι το άγνωστο και το διαφορετικό είναι κάτι που με ιντριγκάρει ωθώντας με στο να το ανακαλύψω.

            Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ παλιότερα θα χαίρονταν να γνωρίσουν νέα άτομα τώρα θεωρούν πως έχουν κατασταλάξει και δεν αφήνουν χώρο για κάτι καινούργιο. Λίγο η έλλειψη εμπιστοσύνης, λίγο η απόρριψη ίσως να τους οδήγησαν σε αυτές τις αποφάσεις κι αυτό γιατί ο λόγος και η πράξη τους δεν συναντήθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα να τους το επιβάλλουν χωρίς άλλη επιλογή. Το πιο απλό και εύχρηστο όπλο ώστε να μας προκαλέσει ενδιαφέρον και να μας κερδίσει είναι σίγουρα ο λόγος που μπορεί να μας παίξει πολλά παιχνίδια στο μυαλό, κακά τα ψέματα. Φουσκώνει το μυαλό μας σε δευτερόλεπτα χωρίς κανείς να κουνήσει έστω το παραμικρό του δάχτυλο. Αξίζει βραβείο ο λόγος όσο να πούμε.

            Από την άλλη πλευρά οι πράξεις, ως αντικειμενική έννοια είναι ναι μεν λόγια που ειπώθηκαν αλλά τα οποία υλοποιήθηκαν, κάπου, κάπως, κάποτε σε ένα παράλληλο σύμπαν. Με τις πράξεις άλλωστε, αποδεικνύουμε πόσο μας νοιάζει ο άνθρωπος που έχουμε απέναντί μας, πόσο τον εκτιμάμε και πόση αξία έχει για μας. Αξίζει να έχουμε τέτοιους ανθρώπους στην ζωή μας και να τους κρατάμε σφιχτά να μην φύγουν.

            Δυο έννοιες ασύγκριτες. Λόγια που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να αναιρεθούν και πράξεις όμως που άπαξ και γίνουν μένουν για πάντα και τις θυμόμαστε καλώς ή κακώς. Όσες αμφιβολίες και αν έχουμε, δε θα σταθούμε τόσο στα λόγια όσο στις πράξεις που έγιναν και στις στιγμές που ζήσαμε βλέποντας ποιοι πραγματικά είναι δίπλα μας. Ωστόσο, σωστό είναι να θεωρήσουμε πως υπάρχουν και οι δυο έννοιες αλλά το ιδανικότερο θα ήταν σε ισοπαλία. Σίγουρα υπάρχουν λόγια που θέλουμε να ακούμε, να χαρούμε, γιατί τα έχουμε ανάγκη, αλλά όταν αυτά τα λόγια συνοδεύονται και από τις αντίστοιχες πράξεις είναι ο απόλυτος συνδυασμός.

            Να θυμάστε ότι υπάρχει αυτός ο συνδυασμός και ότι τον αξίζετε, γι’ αυτό όταν βρεθεί και συνδυαστεί μην τον αφήσετε να χαθεί!

Διάβασε επίσης: 

                           

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: