Οι 10 σκηνές του κινηματογράφου που σβήνουν το «γκρι» των 50 αποχρώσεων!

Ένα βράδυ τον Μάιο του 1973, ο τότε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας, Πίτερ Χαλ, πήγε να δει «Το τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι». Όπως εκμυστηρεύτηκε στα ημερολόγια του, η «θλιβερή, συγκινητική, βαριά» ταινία τον εντυπωσίασε με την «μοναξιά της λαγνείας». Σαν σκηνοθέτης, και ο ίδιος αισθάνθηκε, όπως σημείωσε, δέος από το πόσο «κομψά» και προσεχτικά χειρίστηκε ο Bernardo Bertolucci τις eρwτικές σκηνές.

Το τελευταίο ταγκό μπορεί όταν βγήκε στις αίθουσες να σόκαρε και να προκάλεσε δεκάδες αντιδράσεις με την ωμότητα την οποία μετέφερε στην οθόνη την eρωτική σχέση μεταξύ του μεσήλικα Μάρλον Μπράντο και της νεαρής τότε Μαρίας Σνάιντερ, όμως ήταν μία ταινία που δεν μπορείς παρά να πάρεις στα σοβαρά. Οι «50 αποχρώσεις του γκρι» δεν … κινδυνεύουν σε καμία περίπτωση να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο σεβασμό.

Κι αν η ταινία που βγήκε χθες στις Αθηναϊκές αίθουσες υπόσχεται «συγκινήσεις», δεν μπορεί να φτάσει να σοκάρει ή να συγκινήσει όσο έχουν κάνει άλλες ταινίες στο παρελθόν, με σκηνές που, κυριολεκτικά, έγραψαν ιστορία.

1.Στο «Τελευταίο Ταγκό» μία τέτοια σκηνή ήταν αυτή με το βούτυρο. Μία σκηνή που συζητείται 40 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή. Κι αυτή δεν είναι η μόνη.

Ας δούμε ποιες άλλες σκηνές στην σύγκριση με αυτές που βλέπουμε μεταξύ των πρωταγωνιστών των «50 αποχρώσεων» βγαίνουν άνετα νικήτριες

2.Blue Valentine. Η Μισέλ Γουίλιαμς κάνει sτομa τικό στον Ράιαν Γκόσλιγκ. Μόνο και μόνο από αυτή τη σκηνή η ταινία χαρακτηρίστηκε ακατάλληλη για ανήλικους.

3.Κι αν οι πρωταγωνιστές των 50 αποχρώσεων ζουν μία έντονη σχέση τότε τι αν πούμε γι’ αυτούς των 9,5 εβδομάδων. Κίμ Μπάσιντζερ και Μίκι Ρούρκ έβαλαν πραγματικά… φωτιά στην ταινία του 1986 και ειδικά στην σκηνή με το παγάκι. Το ο,τι η Μπάσιντζερ επιλέχθηκε να υποδυθεί την «Κα Ρόμπινσον» στις 50 αποχρώσεις μόνο τυχαίο δεν είναι. Βασικά οφείλεται σε αυτήν ακριβώς τη σκηνή (αν και κάποιοι θεωρούν το ίδιο eρwτική την σκηνή στο ψυγείο).
4.Η «Άγρια ορχιδέα» που ακολούθησε τρία χρόνια μετά και στην οποία πρωταγωνιστούσε και πάλι ο Μίκι Ρουρκ και η τότε σύζυγος του Κάρε Ότις ήταν η ιστορία μιας άπειρης κοπέλας πως γνωρίζει έναν εκατομμυριούχο και μαζί του εξερευνά το σe ξ. Τι μας θυμίζει άραγε; Όλες οι σκηνές είναι … φωτιά και λαύρα και ειδικά η τελευταία eρwτική σκηνή.
5.Κι αν η «άγρια ορχιδέα» ήταν ουσιαστικά μία ταινία σe ξ, το ίδιο δεν ισχύει και για τα «μάτια ερμητικά κλειστά», του Στάνλει Κιούμπρικ. Το 1999 το τότε «καυτό» ζευγάρι του Χόλιγουντ, Τομ Κρουζ και Νικόλ Κίντμαν. Δεν θα αναφερθούμε καν στο 0ργιο, αλλά στη σκηνή που φαντάζεται ο πρωταγωνιστής με την γυναίκα του και τον ναύτη.
6.Το 2007 η Μόνικα Μπελούτσι και ο Κλάιβ Όουεν απογείωσαν την οθόνη μας με το σe ξ στην ταινία Shoot ’em up. Κανείς δεν θυμόταν πως πρέπει μέχρι εκείνη τη στιγμή να είχαν πέσει νεκροί περισσότεροι από 150 κομπάρσοι.
7.Το Βασικό ένστικτο καθιέρωσε την Σάρον Στόουν ως ένα από τα μεγαλύτερα σe x sympols του περασμένου αιώνα και απολύτως δίκαια. Η eρωτική σκηνή με τον Μάικλ Ντάγκλας είναι τόσο ρεαλιστική που κάνει τους πρωταγωνιστές των 50 αποχρώσεων να… κοκκινίζουν.
8.Μπορεί αυτό που τελικά μένει σε όσους βλέπουν την «αυτοκρατορία των αισθήσεων» να είναι το γεγονός πως η πρωταγωνίστρια στο τέλος κόβει το μόριο του εραστή της, όμως το 1976 όταν και βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες είχε σοκάρει και με τις eρwτικές του σκηνές.

 

9.Κι αν οι «50 αποχρώσεις» μιλούν για το σαδομα ζoxιστικό σe ξ, κι αυτό ακόμα το είδαμε πρώτα στην ταινία «Η γραμματέας». Η διάσημη σκηνή… σκύψε δεν ξεχνιέται.

10.Κι επειδή… απ’ όλα έχει ο μπαξές: 1998. Νιβ Κάμπελ και Τζένιφερ Λοβ Χιουίτ. Η σκηνή της πισίνας στο wild things. Σκηνή που κάνει αυτές των 50 αποχρώσεων να φαίνονται… βανίλα.

 

πηγή:koolnews.gr

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: