Τι λέει ο Βαγγέλης Περρής για Σκορδά και Παντελίδη

Θέση σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε μετά τα σχόλια της Φαίης Σκορδά για τον στίχο «Κατεχόμενα» του Παντελή Παντελίδη και τη σύνδεσή του με τον θάνατο του δημοφιλούς τραγουδιστή, πήρε ο Βαγγέλης Περρής, μέσα από τη στήλη του «autocue» στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο Βαγγέλης Περρής γράφει τα εξής: «Για την οικονομία της συζήτησης θεωρούμε ότι τα σχόλιά της για τον Παντελή Παντελίδη ήταν υπερβολικά και ότι ο ατυχής στίχος για τα «Κατεχόμενα» δεν επέβαλλε την «επανατοποθέτηση του τραγουδιστή στο καλλιτεχνικό στερέωμα», όπως πρότεινε ο εισαγγελέας κ. Καβατζίκης. Επίσης, για την οικονομία της συζήτησης πρέπει να παραδεχτούμε ότι αν δεν προέκυπτε το μοιραίο, τα σχόλια θα είχαν ξεχαστεί και θα μας απασχολούσε μια νέα, επίσης μικρής εμβέλειας ιστορία.

Τα δύο γεγονότα, όμως, συνδέθηκαν με επικίνδυνη ελαφρότητα, βγήκαν καταδίκες που ξεκίνησαν δικαιολογημένες λόγω της πρώτης έντασης, αλλά συνεχίζονται παίρνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αυτοί που καταδικάζουν τις επιθετικές εκφράσεις καταφεύγουν σε απειλητικές ακρότητες, όσοι ζητούν ευαισθησία απέναντι στις μανάδες έφτασαν στο σημείο να βρίζουν μέχρι και τα παιδιά της Φαίης Σκορδά! Τις περισσότερες φορές οι τραγωδίες οδηγούν στο άνοιγμα της ψυχής, στην ανάδειξη της ανθρωπιάς. Ο θάνατος του Παντελίδη δεν θα ξεπεραστεί με το μίσος, αλλά με τη μεγαθυμία».

Πηγή: thestival.gr

media

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: