Τι λέει ο ανιψιός του δράστη – Επιτέθηκε και στον γιο του ενώ κοιμόταν – Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για το φονικό στην Αχαΐα

Τι λέει ο ανιψιός του δράστη   Επιτέθηκε και στον γιο του ενώ κοιμόταν   Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για το φονικό στην Αχαΐα

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πάτρας με το άγριο που έγινε την Κυριακή τα ξημερώματα στην περιοχή Κρύα Ιτεών.

Ένας 60χρονος (Α.Κ.) έσφαξε την 57χρονη σύζυγό του Σ.Κ., μπροστά στα του 30χρονου γιου τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άνδρας μπήκε στη μέση για να προστατεύσει τη μητέρα του, με αποτέλεσμα να δεχθεί και ο ίδιος μαχαιριές και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Το θύμα φέρει πολλαπλές μαχαιριές στο στήθος και το λαιμό.

«Ο θείος μου ήταν ένας κανονικός », λένε οι συγγενείς του 60χρονου οικοδόμου που τα ξημερώματα της Κυριακής σε κατάσταση μανίας σκότωσε με μαχαίρι την 57χρονη σύζυγό του στα Κρύα Ιτεών στην και στη συνέχεια τραυμάτισε τον 30χρονο γιο τους, ο οποίος δίνει για να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με τον ανιψιό του δράστη, ο θείος και η θεία του, οι οποίοι ήταν παντρεμένοι για πάνω από τρεις δεκαετίες και είχαν αποκτήσει δύο γιους και μία κόρη, δεν έδειχναν να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στη σχέση τους κι έμοιαζαν να αγαπούν και να σέβονται ο ένας τον άλλον.

«Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει μέσα σε ένα σπίτι. Όλα έδειχναν φυσιολογικά. Δεν είχαμε αντιληφθεί το παραμικρό. Όταν, όμως, κλείνουν οι πόρτες δε μπορεί κανείς να γνωρίζει τι πραγματικά γίνεται», σημειώνει ο ανιψιός του δράστη. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα λεγόμενά του ο ίδιος δεν γνωρίζε εάν ο θείς του πάσχει από κάποια ψυχική διαταραχή καθώς έδειχνε σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος.

«Κανείς δεν πίστευε ότι ήταν ικανός για κάτι τέτοιο. Το σπίτι μου είναι λίγο πιο κάτω, αλλά δεν ήμουν εκεί, όταν συνέβη το κακό. Το έμαθα από τη γειτονιά. Ας βάλει ο Θεός το χέρι του να σωθεί ο ξάδερφός μου και να αναπαυθεί η ψυχή της θείας μου», προσθέτει.

O 30χρονος γιος της οικογένειας, στρατιωτικός στο επάγγελμα, μπροστά στα μάτια του οποίου έγινε το φονικό και ο οποίος δεν γλίτωσε από τη μανια του πατέρα του, νοσηλεύεται μαχαιρωμένος στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Πατρών, παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κι η κατάστασή του είναι σοβαρή».

Οι γιατροί ωστόσο εκφράζουν την ελπίδα ότι ο νεαρός άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο , φέροντας, μεταξύ άλλων με βαθύ τραύμα στην κοιλιακή χώρα και ρήξη της βραχιόνιου αρτηρίας σε τρία σημεία, από απόψε το βράδυ ίσως να αποσυνδεθεί από τα τεχνικής υποστήριξης.

Την ίδια ώρα, γείτονες της άτυχης γυναίκας, που -σύμφωνα με πληροφορίες- εδώ και δύο περίπου είχε συνταξιοδοτηθεί και προηγουμένως εργαζόταν ως νοσοκόμα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων-, υποστηρίζουν πως οι καβγάδες του ζευγαριού ήταν συχνοί και πολλές φορές εκτός ελέγχου.

Ο 60χρονος συνταξιούχος οικοδόμος, δε, φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρότατα ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και μάλιστα σχετικά με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Δεν ήταν, άλλωστε, λίγες οι φορές που -με βάση μαρτυρίες στο protothema.gr- η άτυχη γυναίκα εμφανιζόταν στη γειτονιά έχοντας μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα της, που ήταν αποτέλεσμα του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Κυριακής, οι φωνές του ζευγαριού σήκωσαν στο πόδι για ακόμη μία φορά τους γείτονες. Ο 60χρονος την κατηγορούσε ότι δεν είναι πιστή κι απειλούσε να τη σκοτώσει. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που γεμάτος οργή της έλεγε «τώρα, θα πεθάνεις», όμως, δυστυχώς, ήταν εκείνη που ο συνταξιούχος οικοδόμος, τυφλωμένος από τη ζήλια, θα έκανε πράξη με τον πιο βίαιο τρόπο την απειλή του.

Θολωμένος από τη ζήλια άρπαξε ένα μαχαίρι κι άρχισε να την μαχαιρώνει με μανία στη θωρακική χώρα μέχρι η άτυχη γυναίκα να καταλήξει.

Αφού βεβαιώθηκε ότι η σύζυγός του είναι νεκρή, σε κατάσταση απόλυτης πνευματικής σύγχυσης ο συνταξιούχος οικοδόμος κατευθύνθηκε απειλητικά προς τον 30χρονο γιο του, που είχε πάει στο πατρικό του στην Πάτρα λίγες ημέρες πριν για , και που με βάση πληροφορίες, όταν έγινε το κακό κοιμόταν ανυποψίαστος σε άλλο δωμάτιο.

Ο 60χρονος αιφνιδιάζοντάς τον κι όντας μέσα στα αίματα τον μαχαίρωσε στον ύπνο! Ο 30χρονος σε κατάσταση σοκ τα πρώτα δευτερόλεπτα δεν αντέδρασε, όμως, στη συνέχεια, πάλεψε και πιάστηκε στα χέρια με τον πατέρα του, που του κατάφερε σοβαρότατα τραύματα κι είχε σκοπό να τον σκοτώσει κι αυτόν.

«Μας έσφαξε και σκότωσε την μάνα μου, βοήθεια παρακαλώ!», φώναζε σε κατάσταση σοκ και μέσα στα αίματα ο νεαρός στρατιωτικός, όπως δήλωσαν γείτονες της οικογένειας. «Βοήθεια, βοήθεια, μας σκότωσε!», ήταν τα σπαρακτικά λόγια του 30χρονου, που με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει κατάφερε να ξεφύγει .

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 60χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα καθώς και για του Νόμου περί όπλων, αφού σκότωσε τη γυναίκα του και τραυμάτισε σοβαρά το ίδιο του το παιδί, έχοντας αρχίσει να συνειδητοποιεί τις συνέπειες των πράξεών του, διέφυγε πεζός.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη στην είσοδο του Νέου Λιμένα Πατρών από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: dete

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: