Τι λέει για τους αγώνες στη Formula Ε αλλά και την προσωπική του ζωή o Sébastien Buemi

Το πάθος του Sébastien για τα EVs αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τον ευρύτερο σκοπό της Nissan. Θεωρείται ότι  ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς στην ιστορία της Formula E ενώ συμμετέχει στην καμπάνια της  ομάδας του «H Ζωή μου ένα Nissan LEAF».

Ο  νεαρός οδηγός της Nissan Formula E, Sébastien Buemi,  δίνει το καλό παράδειγμα τόσο μέσα στην πίστα όσο και έξω από αυτήν. Είναι κάτοικος στην Ελβετία και προσπαθεί με κάθε τρόπο να δίνει το καλό παράδειγμα ώστε οι επόμενες γενιές να μάθουν να σέβονται το περιβάλλον.

Πριν από μερικές ημέρες δήλωσε:

«Οδηγώ ηλεκτρικά κάθε μέρα, όχι μόνο όταν αγωνίζομαι. Όταν κάνω βόλτες με την οικογένειά μου  γύρω από την πόλη μου, στην Ελβετία η ακόμη όταν πηγαίνω το παιδί μου στο σχολείο. Το Nissan LEAF μου επιτρέπει να απολαμβάνω τον ενθουσιασμό  του EV, ακόμη και όταν δεν είμαι στην αγωνιστική πίστα».

Ο οδηγός αγώνων είπε ότι βρίσκει συναρπαστικές τις επιταχύνσεις του οικογενειακού του αυτοκινήτου, του αρέσει το καινοτόμο e-Pedal και η αποδοτικότητα της μπαταρίας του LEAF αλλά και ο τρόπος που λειτουργεί για την ανάκτηση ενέργειας.

Προσπαθεί δίνοντας παραδείγματα να πείσει και την παρέα του για τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης. Άλλωστε και στην  Ελβετία το κράτος δίνει μεγάλη σημασία στον περιορισμό της μόλυνσης. Δίνει κίνητρα για να  κινούνται οι κάτοικοι με ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Sébastien Buemi είπε ότι η Nissan ως αυτοκινητοβιομηχανία έχει αφοσιωθεί στον «εξηλεκτρισμό»  της κινητικότητας και στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα.

Όταν ρωτήθηκε αν  θα του πρότειναν να τρέξει με έναν κλασικό κινητήρα είπε ότι σήμερα είναι ενθουσιασμένος με αυτό που κάνει. Είναι ακόμη ενθουσιασμένος με την απόδοση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Μάλιστα σχολίασε ότι οι επιταχύνσεις που έχει το μονοθέσιο του δεν συγκρίνονται με τους κλασικούς κινητήρες.Το ίδιο εντυπωσιακές είναι και οι επιταχύνσεις στο οικογενειακό του αυτοκίνητο.


Sébastien Buemi — Formula-E Championship

Τέλος αναφέρθηκε και στην φόρτιση των μπαταριών. Η φόρτιση του LEAF του είναι μια εύκολη και χωρίς στρες εμπειρία, χάρη στους διάφορους διαθέσιμους τρόπους φόρτισης  και στις διαρκώς αναπτυσσόμενες υποδομές. Τα τελευταία 10 χρόνια, η υποδομή των σημείων φόρτισης έχει βελτιωθεί σημαντικά. Είναι  εύκολο να βρω ένα σημείο φόρτισης και δεν προβληματίζομαι για τα χιλιόμετρα που μου απομένουν. Η εμβέλεια των EV είναι εντυπωσιακή.

Μάλιστα αρκετοί φίλοι του, του εκμυστηρεύθηκαν ότι στην αρχή είχαν μια αγωνία με την αυτονομία. Τώρα ηρέμησαν γιατί κατάλαβαν  ότι μπορούν να κάνουν όσα χιλιόμετρα θέλουν και να φορτώσουν τις μπαταρίες γρήγορα στους σταθμούς φόρτισης στους δρόμους.

Μέσω της συμμετοχής του στην καμπάνια “Η ζωή μου με ένα Nissan LEAF”, ο Sébastien θέλει να επικοινωνήσει στο κοινό τις  δυνατότητες των EVs  και να δείξει όλα τα οφέλη που έχουν να προσφέρουν.

Μετά τον θρυλικό προπονητή  ποδοσφαίρου, τον Pep Guardiola και τον αστέρα του  ποδοσφαίρου Eden Hazard, ακολουθεί και αυτός το κίνημα της ηλεκτροκίνησης, προτρέποντας όλους τους οδηγούς να κάνουν και αυτοί  τη μετάβαση.

Στην Ελλάδα ξεκίνησαν δειλά δειλά οι αγορές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Εκτιμάται ότι αν δημιουργηθούν αρκετοί σταθμοί φόρτισης των μπαταριών, οι πωλήσεις θα ανέβουν κατακόρυφα. Η ελληνική αντιπροσωπεία της Nissan με το πακέτο «EV 4 ALL» για όλη τη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων κάνει  ακόμη πιο δελεαστική το άνοιγμα της αγοράς στην ηλεκτροκίνηση.

Τι λέει για τους αγώνες στη Formula Ε αλλά και την προσωπική του ζωή o Sébastien Buemi gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: