Τι έγινε όταν ένας εκπαιδευόμενος πάτησε το λάθος κουμπί στη Google

Εκπαιδευόμενος της Google έκανε ένα λάθος που μπορεί να κάνει και οποιοσδήποτε άλλος. Πάτησε το λάθος κουμπί… Μόνο που στην περίπτωση του αναμένεται να κοστίσει στην εταιρεία αρκετά εκατομμύρια.

Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, πάτησε ένα κουμπί και εισήγαγε μία ψεύτικη διαφήμιση σε έναν τεράστιο αριθμό ιστοσελίδων και εφαρμογών, αγοράζοντας διαφημιστικό χώρο για την Google.

Το λάθος, που συνέβη στην Καλιφόρνια, προκάλεσε τη «διαφήμιση» που ήταν ένα κενό κίτρινο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα, να εμφανιστεί σε πολλά sites και apps στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία για περίπου 45 λεπτά.

Oπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Google επιβεβαίωσε το λάθος, ενώ αναμένεται να κοστίσει στην εταιρεία ακόμη και 10 εκατ. δολάρια.

Το γεγονός συνέβη όταν σε μια ομάδα εκπαιδευόμενων της Google παρουσιάστηκε πώς να χρησιμοποιείται το ηλεκτρονικό σύστημα. Ένας από τους εκπαιδευόμενους προχώρησε περισσότερο από ό,τι έπρεπε και υπέβαλε πράγματι εντολή παραγγελίας «buy», κάτι που δεν παρατηρήθηκε από κανέναν στη Google για τρία τέταρτα της ώρας.

Μάλιστα έκανε παραγγελίες για αγορά διαφημιστικού χώρου με τιμή έως και 10 φορές υψηλότερες από την κανονική τιμή για διαφημίσεις.

(?)

texnologia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: