Τη δική τους φωνή διαμαρτυρίας ένωσαν από τη Θεσσαλονίκη μέλη και φίλοι του ΚΕΘΕΑ

Τη δική τους φωνή διαμαρτυρίας, σχηματίζοντας έναν κύκλο, φωνάζοντας το όνομά τους και ότι «είναι εντάξει», ένωσαν το μεσημέρι, μαζί με άλλα μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων, σε όλη την Ελλάδα, φίλοι του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) στη Θεσσαλονίκη.

Η «κραυγή διαμαρτυρίας» κατά της προτεινόμενης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία καταλύεται, όπως υποστηρίζουν, το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους ζητώντας τον «τερματισμό της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης, που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες».

Σύμφωνα με τον ειδικό βοηθό διευθυντή του ΚΕΘΕΑ, Φαίδωνα Καλοτεράκη, «το διορισμένο μισθωτό συμβούλιο που επιχειρείται να θεσμοθετηθεί, αλλάζει τη θεραπευτική άποψη που βασίζεται στην αυτοδιαχείριση».

Για «δυσμενή εξέλιξη» για τον οργανισμό έκανε λόγο ο Αλέξανδρος Τάντος, μέλος του ΔΣ των εργαζομένων και προσωπικό θεραπείας, εκφράζοντας φόβους ότι πρόκειται για το «πρώτο βήμα κατάργησης της δημόσιας και δωρεάν απεξάρτησης».

«Από το ΚΕΘΕΑ «αποφοιτούν» κάθε χρόνο 250 με 300 άτομα, ενώ από τις 120 μονάδες του, δεν έχει διαπιστωθεί ούτε μία «μαύρη τρύπα»» πρόσθεσε.

Την αγωνία της εξέφρασε και η πρόεδρος του Συλλόγου οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, Κική Ευστρατουδάκη, τονίζοντας ότι το ΚΕΘΕΑ «έχει στυλώσει το σπίτι» της, ενώ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι «κινδυνεύει όλη η Ελλάδα να χάσει ένα εργαλείο που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό».

Πηγή φωτογραφιών: thestival.gr

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: