Τι μπορείτε να κάνετε με το αλεύρι

Το αλεύρι είναι ένα από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα στο «οπλοστάσιο» κάθε μάγειρα. Εκτός από το να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε αφράτα κέικ, νόστιμα ψωμιά ή λαχταριστά μπισκότα, γνωρίζατε ότι υπάρχουν εξίσου αρκετοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλεύρι, οι οποίοι, μάλιστα, δεν σχετίζονται με την μαγειρική;

Παρακάτω θα δείτε τρεις από αυτούς, τους οποίους ούτε είχατε φανταστεί ποτέ ότι μπορούν να σας φανούν χρήσιμοι στην καθημερινότητά σας.

Ξηρό σαμπουάν

Λίγο αλεύρι είναι αρκετό για να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται φρεσκολουσμένα. Βάλτε μία πρέζα αλεύρι, λοιπόν, στο τριχωτό της κεφαλής σας και θα δείτε ότι σε λίγη ώρα θα έχει απορροφήσει τα περίσσεια έλαια. Πριν το χρησιμοποιήσετε κοσκινίστε το καλά γιατί το κοσκινισμένο αλεύρι εφαρμόζεται ομοιόμορφα πιο εύκολα.

Κόλλα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλεύρι και το νερό για να φτιάξετε μια απλή κόλλα. Συνδυάστε ίσα μέρη αλευριού και νερού και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μαλακώσει (το μείγμα πρέπει να έχει την ίδια συνοχή με τον χυλό για τηγανήτες). Ρίξτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να βράσει, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Αποθηκεύστε την χειροποίητη κόλλα σας σε αεροστεγές δοχείο και εφαρμόστε την με ένα πινέλο χειροτεχνίας!

Καταπολέμηση της ακμής

Εάν πρέπει πάση θυσία να αντιμετωπίσετε κάποιο σπυράκι, δοκιμάστε να εφαρμόσετε σε αυτό μια πάστα από μέλι και αλεύρι. Καλύψτε το μείγμα με έναν επίδεσμο και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί ξεπλύνετε την περιοχή με άφθονο νερό. Το σπυράκι θα πρέπει να είναι αισθητά μικρότερο, χάρη στη θεραπευτική δράση του μελιού και τις στεγνωτικές ιδιότητες του αλευριού.

(?)

Πηγή: newsbeast.gr-paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: