Τι μπορείς να κάνεις αν ζαχάρωσε το μέλι

Υπάρχουν φορές που το μέλι δημιουργεί μέσα στο δοχείο αυτούς τους χαρακτηριστικούς κρυστάλλους, αλλάζοντας η ίδια η υφή του.

«Ζαχάρωμα» το λέμε κοινώς και είναι η κατάσταση που το χάνει τη λεία και απαλή υφή του.

Πρόκειται για φυσιολογική διαδικασία και δεν σημαίνει πως το μέλι χάλασε. Απλώς πέρασε μέσα στο υγρασία, πιθανότατα και από ένα κάπως υγρό κουταλάκι.

Κόλπο για να το επαναφέρουμε στη φυσική του κατάσταση υπάρχει και δουλεύει κάθε φορά.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε το βαζάκι μέσα σε μπολ με καυτό , μέχρι να καλυφθεί όλη η ποσότητα του μελιού. Εκεί το αφήνουμε για 5-10 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει το νερό και οι κρύσταλλοι εξαφανίζονται μονομιάς.

Αν εξακολουθούν να υφίστανται, επαναλαμβάνουμε απλώς τη διαδικασία…

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: