Θύμα κακοποίησης η μητέρα που βασάνισε το 3χρονο παιδί της

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η νεαρή μητέρα από τη Σκάλα Λακωνίας, η οποία κατηγορείται ότι κακοποιούσε το μόλις 3 ετών αγοράκι της, είχε πέσει και η ίδια θύμα κακοποίησης σε ηλικία 11 ετών.

Όπως σημειώνεται, το 2006 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία από ευαισθητοποιημένο πολίτη στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» για την κακοποίηση και παραμέληση μιας 11χρονης από τον ίδιο της τον πατέρα σε περιοχή της Λακωνίας. Παρόλο που υπήρξε άμεση ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, το παιδί δεν απομακρύνθηκε από το ακατάλληλο περιβάλλον που ζούσε.

«Θα υπήρχε άραγε η ίδια κατάληξη αν τότε οι αρμόδιες αρχές, οι κρατικοί φορείς, οι κοινωνικές υπηρεσίες, η πρόνοια καθώς και η κοινωνία είχαν αγκαλιάσει εκείνο το κακοποιημένο παιδί; Θα υπήρχε άραγε η ίδια κατάληξη αν τότε η 11χρονη απομακρυνόταν από την οικογένειά της και μεγάλωνε σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο θα απολάμβανε όλα τα απαραίτητα για την υγιή σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή της;», διερωτάται «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: