Θύελλα αντιδράσεων για την πρωτοφανή δήλωση της Αυλωνίτου για Μητσοτάκη

Καλεσμένη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1, “Καλοκαίρι μαζί”, ήταν την Πέμπτη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, η οποία χαρακτήρισε “π@@@ιά” τα όσα είπε ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις φωτιές στο Μάτι.

«Στα πλαίσια της π@@@ιάς που είπε ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι… Α, βεβαίως. Δεν φταίει ο ίδιος…», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης της με τον συνάδελφο της από τη Ν.Δ, Μάκη Γιακουμάτο.

«Τώρα πια αποκαλύπτεται σε όλους ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ακολουθήσει την Κυβέρνηση στον χωρίς σταματημό κατήφορό της στη χυδαιότητα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΝΔ, σχολιάζοντας τις επίμαχες δηλώσεις.

«Θεωρώ ότι στον δημόσιο διάλογο δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους εκφράσεις, και μάλιστα από ανθρώπους που μετέχουν στα δημόσια πράγματα, από βουλευτές από δημοσιογράφους. Θεωρώ λοιπόν ότι όλοι πρέπει να προσέχουμε το λεξιλόγιο μας», δήλωσε ο συνάδελφος της από τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάκας, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου έγραψε στο Twitter πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τη σημερινή προσβλητική δήλωση της Ε. Αυλωνίτου για τον Κ. Μητσοτάκη. Τέτοιες αναφορές δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση».

Ακόμη, με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η Νέα Δημοκρατία ανακαλύπτει αρκετά καθυστερημένα τη “χυδαιότητα” με την οποία είναι ταυτισμένη ως κόμμα. Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν αρκετά απασχολημένος με το να ζητάει εκλογές, που του διέφυγαν οι απειλές για κλωτσιές του κ. Οικονόμου.

Περιμένουμε, λοιπόν, από τον κ. Μητσοτάκη να μαζέψει τα δικά του στελέχη που ευτελίζουν και εκχυδαΐζουν την πολιτική αντιπαράθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει με τη στάση του ότι σέβεται έμπρακτα το δημόσιο διάλογο και τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο News247.gr, η Ελένη Αυλωνίτου έκανε λόγο για ατυχής έκφραση. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι η συγκεκριμένη έκφραση ήταν ατυχής και ότι δεν με αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση ούτε ως πολιτικό ούτε ως άνθρωπο. Προφανώς και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί.

Ωστόσο, η ουσία του θέματος δεν αλλάζει. Θα μπορούσα φυσικά να χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση όπως ανοησίες ή πράγμα που δεν στέκουν επιστημονικά γιατί πράγματι ο κ. Μητσοτάκης είπε πράγματα για τις φωτιές που δεν μπορούν να σταθούν.

Λυπάμαι γιατί λόγω της έκφρασης δεν σταθήκαμε στην ουσία του πράγματος έτσι όπως θέλησε να την εκφράσω. Για τον Πρωθυπουργό πάντως έχουν επιλεγεί στο παρελθόν πολύ πιο βαριές εκφράσεις και λέξεις», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: