Θρήνος στην κηδεία του Μανώλη Γλέζου – Μεσίστια κυμάτιζε η σημαία στην Ακρόπολη

Σε απολύτως οικογενειακό περιβάλλον ετάφη το μεσημέρι της Τετάρτης ο Μανώλης Γλέζος, στον ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Νεκροταφείου της Αθήνας, υπό τη σκιά του Βράχου της Ακρόπολης.

Ο Μανώλης Γλέζος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 98 ετών.

Παρόντες, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, ήταν μόνο η γυναίκα του, Τζώρτζια, τα δυο παιδιά με τους/τις συζύγους τους και τα τέσσερα εγγόνια. Υπό άλλες συνθήκες, το τελευταίο αντίο θα είχαν συγκεντρωθεί για να πουν χιλιάδες κόσμος.

Η ελληνική σημαία κυμάτιζε μεσίστια στον Ιερό Βράχο, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού, ενώ χτυπούσαν πένθιμα οι καμπάνες στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή, στην Πάρο, καθώς η καταγωγή του Μανώλη Γλέζου ήταν κατά το ήμισυ από τη Νάξο και από την Πάρο.

Μεσίστιες κυμάτιζαν οι σημαίες και στα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών όλης της χώρας.

Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, ενώ την εξόδιο ακολουθία τέλεσε, στο παρεκλήσσι της Μητρόπολης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, όπως του είχε ζητήσει πριν τρία χρόνια ο Μανώλης Γλέζος.

Η κηδεία του Αγωνιστή της Αριστεράς, τελείται δημοσία δαπάνη, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον «τελευταίο παρτιζάνο της Ευρώπης», ενώ ο τάφος προσφέρθηκε τιμητικά από τον δήμο Αθηναίων.

Το “παρόν” έδωσε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: