Θρίλερ: Η τραγουδίστρια δόλωμα και το καρτέλ της κόκας

Θρίλερ: Η τραγουδίστρια δόλωμα και το καρτέλ της κόκας
Της Θ. Πάνου, Μαρία Μείμάρη

Θρίλερ που θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής παραγωγής κρύβεται πίσω από τη διείσδυση των Μεξικανών βαρόνων της κοκαΐνης στην Ελλάδα… Το συνθέτουν μία ανεξιχνίαστη στην Αθήνα, ένας -φάντασμα που καταζητείται σε όλο τον πλανήτη, μία και ένα γνωστό όνομα του λαϊκού πενταγράμμου, καθώς και μπόλικο μαύρο χρήμα από τη διακίνηση τόνων λευκού θανάτου. Κοινός παρανομαστής είναι ο 36χρονος Λιβανέζος με αμερικανικό διαβατήριο, που κατοικούσε στο Λος Αντζελες και τα ίχνη του έχουν χαθεί από το 2012.

Η φωτογραφία στο διαβατήριό του αντιστοιχεί σε άλλο -αραβικής καταγωγής- άτομο, που όμως δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές ούτε για κλοπή… σοκολάτας! Ο μυστηριώδης Λιβανέζος αναζητούταν εναγωνίως από τους Αμερικανούς της DEA, οι οποίοι τελικά τον βρήκαν ξαφνικά στην Ελλάδα, με την υπόθεση των 233 κιλών κοκαΐνης στη ροζ βίλα της Βούλας. Σύμφωνα άλλωστε με το διαβιβαστικό της Δίωξης Ναρκωτικών, το οποίο αποκαλύπτει η «Espresso», ηγετικά στελέχη του καρτέλ είναι ο καταζητούμενος Λιβανέζος και ο 36χρονος Μεξικανός «πατρόν» Εντγκαρ Γκονζάλες, αδελφός του 25χρονου Ρικάρντο που συνελήφθη με τον 69χρονο Κολομβιανό και τον 62χρονο Ελληνα. Οι τρεις τελευταίοι προφυλακίστηκαν χθες.

Ανθρωπος-κλειδί προκειμένου τα δίχτυα του καρτέλ της Τιχουάνα να απλωθούν σε , δυτική Ευρώπη και Μέση Ανατολή υπήρξε πάντως από το 2000 ο «αόρατος» Λιβανέζος! Η συνεργασία με τους Μεξικανούς βαρόνους ξεκίνησε στην Οτάβα του Καναδά, όταν μαζί με έναν Παλαιστίνιο με καναδικό διαβατήριο και τον ομογενή Τίμο Ψυχάρη ανέλαβαν την 40 τόνων (!) καθαρής κόκας σε εγκληματικές ομάδες σε Καναδά και ΗΠΑ, με έσοδα 50.000.000 δολάρια! FBI, DEA και ειδικές υπηρεσίες του Καναδά προσπαθούσαν επί έναν χρόνο να εντοπίσουν τον πυρήνα της οργάνωσης, όμως, όταν τα κατάφεραν, ο Ελληνοκαναδός και ο Παλαιστίνιος (εκδόθηκε ερυθρά αναγγελία γι” αυτόν) το είχαν σκάσει στην Ελλάδα, ενώ τα ίχνη του Λιβανέζου είχαν χαθεί.

Με κάμπριο Ferrari

Στην Αθήνα, ο Ελληνοκαναδός Τιμ Ψυχάρης δήλωνε επιχειρηματίας, κυκλοφορούσε με κάμπριο Ferrari και σκορπούσε χρήμα σε νυχτερινά κέντρα. Εμφανιζόταν ως κολλητός μεγάλου ονόματος της μουσικής σκηνής, ο οποίος δεν γνώριζε βέβαια για τις δουλειές του Τιμ. Ομως, η ερωτική σχέση του Ψυχάρη με μια (άγνωστη) τραγουδίστρια αποδείχτηκε μοιραία… Οι εχθροί του τη χρησιμοποίησαν σαν δόλωμα για να τον βγάλουν από την μέση. Τον χειμώνα του 2012 η τραγουδίστρια έριξε στο ποτό του υπνωτικά χάπια. Ο Ελληνοκαναδός ξύπνησε δεμένος σε καρέκλα. Αυτοί που τον κρατούσαν, τον υπέβαλαν σε βασανιστήρια και τελικά τον παράτησαν μισοπεθαμένο σε περιοχή του Γέρακα, όπου έβαλαν προκειμένου να εξαφανίσουν κάθε ίχνος. Η δολοφονία παραμένει ανεξιχνίαστη, ενώ κανείς δεν ξαναείδε την τραγουδίστρια.

Το «Annamarie» και το κοντέινερ

«ΠΡΟ 12μήνου και έως τις 25/09/2014 οργάνωσαν και μεθόδευσαν την διά θαλάσσης μεταφορά και εισαγωγή στη χώρα μας μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης -233 κιλών και 715 γραμμαρίων- εντός εμπορευματοκιβωτίου (container) με νόμιμο φορτίο ανανά και σημείο εκκίνησης το λιμάνι Manzanillo του Παναμά» αναφέρει το διαβιβαστικό της Δίωξης Ναρκωτικών. Στις 25 Σεπτεμβρίου το εμπορικό «Annamarie» έδεσε στον Πειραιά και στις 4 Νοεμβρίου ξεκίνησε η επιχείρηση για τις συλλήψεις, με πρώτο τον Μεξικανό: «Περί ώρα 15.40, εντός του υπ” αριθμόν (…) αυτοκινήτου, μάρκας Hyundai, στη συμβολή των οδών Νικηταρά και Ρόδου στη Βούλα Αττικής (…) κατελήφθη να κατέχει 39 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες (πακέτα) περιέχουσες βάρους έκαστο περί του ενός κιλού». Μετά τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων (ο 25χρονος Μεξικανός και ο Κολομβιανός διατήρησαν το δικαίωμα της σιωπής) ο συνήγορός τους Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε στην «Espresso»: «Η εξέλιξη στο παρόν δικονομικό στάδιο ήταν απολύτως προβλέψιμη. Εισχωρούν διαρκώς νέα στοιχεία στη δικογραφία. Ο επιμερισμός των ευθυνών στους τρεις εντολείς μου ή και η ενδεχόμενη αθωότητα ενός ή περισσοτέρων μένει να διακριβωθούν στην πορεία της ανάκρισης».

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: