Θλιβερές εικόνες από την επόμενη ημέρα στη Μόρια: Πρόσφυγες και παιδιά κοιμούνται στους δρόμους και στο νεκροταφείο

Θλιβερές είναι οι εικόνες από την επόμενη ημέρα στη Μόρια και την ολοκληρωτική καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής. Πρόσφυγες και παιδιά βρήκαν καταφύγιο σε νεκροταφείο και στους δρόμους της Λέσβου.

Σχεδόν 13.500 πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια ζουν έναν νέο Γολγοθά, έπειτα από τις φωτιές στο ΚΥΤ.

Βλέποντας από χθες εικόνες όπου οι πρόσφυγες έτρεχαν να σωθούν από τις φλόγες και να βρουν καταφύγιο, έχοντας όσα πράγματα μπορούσαν να πάρουν στους ώμους τους.

Σήμερα, μία ημέρα μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής, η κατάσταση με αυτούς τους ανθρώπους είναι θλιβερή και οι εικόνες σπαρακτικές.

Μητέρες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά τους, ηλικιωμένοι και ταλαιπωρημένοι άνθρωποι πάνω σε χαρτόκουτα και κουβέρτες στους γύρω δρόμους από το ΚΥΤ.

Πολλά από τα παιδιά προσπαθούν να βρουν μία διαφυγή στο παιχνίδι, ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες.

Η ζωή των προσφύγων συνεχίζεται κάτω από πρόχειρες τέντες και τις σκηνές που έδωσε η πολιτεία για την προσωρινή διαμονή τους. Από τους «τυχερούς» ήταν όσοι πρόλαβαν και πήραν μερικά από τα πράγματά τους, πριν καούν μέσα στο ΚΥΤ.

Ακόμη και η σκιά από τις κλούβες της αστυνομίας φαντάζει ως όαση για τους πρόσφυγες, προκειμένου να προστατευτούν από τον ήλιο.

Ακόμη και η μεταφορά του πόσιμου νερού είναι ενδεχομένως και ένας τρόπος παιχνιδιού για τα προσφυγόπουλα.

Συγκλονίζουν όμως και οι εικόνες από το νεκροταφείο. Πολλές οικογένειες διανυκτέρευσαν δίπλα από τα μνήματα, μην έχοντας που αλλού να πάνε για να περάσουν το βράδυ τους.

Τα χαρτόκουτα και οι κουβέρτες στρώθηκαν στα δρομάκια ανάμεσα στους τάφους και κάτω από τα δέντρα, δίνοντας μία προσωρινή «στέγη».

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: