Θήβα: Εντόπισαν τους δράστες «χρυσής» διάρρηξης, αλλά όχι τη λεία τους

Άρπαξαν μέσα από κατάστημα μετρητά ύψους 27.500 ευρώ και καπνικά προϊόντα

Εξιχνιάστηκε στο πλαίσιο έρευνας της Ασφαλείας η διάρρηξη που είχε γίνει τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας με ιδιαίτερα πλούσια λεία σε μετρητά και καπνικά προϊόντα και βρέθηκαν οι δράστες, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, όμως τα κλοπιμαία παραμένουν άφαντα.

Οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα τους, έσπασαν τον υαλοπίνακα του καταστήματος, κατέστρεψαν το σύστημα συναγερμού και άρπαξαν από το εσωτερικό μετρητά ύψους 27.500 ευρώ και διάφορα καπνικά προϊόντα. Όπως διαπιστώθηκε, μάλιστα, είχαν παραβιάσει και την κεντρική είσοδο ενός κτιρίου με ενοικιαζόμενα δωμάτια δίπλα στο κατάστημα χωρίς να κλέψουν κάτι από το εσωτερικό τους, άφησαν όμως στους χώρους του μία βιτρίνα αποθήκευσης καπνικών προϊόντων από πλεξιγκλάς και ένα μεταλλικό κουτί συναγερμού, τα οποία είχαν αρπάξει από το κατάστημα, καθώς και ένα μαχαίρι.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε. έκαναν έρευνες στα σπίτια των διαρρηκτών σε περιοχές της Θήβας και σε αυτό του άνδρα κατέσχεσαν ένα κυνηγητικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα, ενώ στο σπίτι μίας από τις γυναίκες βρήκαν μόνο χάπια φαρμακευτικού σκευάσματος για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή. Έτσι, συνελήφθησαν για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί που βρίσκονται τα κλεμμένα χρήματα και τα πακέτα τσιγάρων.

Πήγε να ψωνίσει και ξάφρισε τον καταστηματάρχη

Στο κατάστημα ενός Έλληνα στον Πύργο μπήκε δήθεν για να ψωνίσει ένας αλλοδαπός, αλλά εκμεταλλεύτηκε την ολιγόλεπτη απουσία του ιδιοκτήτη για να “βουτήξει” το τσαντάκι ώμου μέσα στο οποίο είχε το κινητό του τηλέφωνο, 60 ευρώ, καθώς και προσωπικά έγγραφα. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Ασφαλείας που βρήκαν τα κλοπιμαία στην κατοχή του και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου.



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: