Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία

Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.
«Οι συναντήσεις, έγιναν σε θετικό κλίμα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πάνω σε θετική ατζέντα, ώστε να προωθηθεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος, στην βάση κλίματος εμπιστοσύνης», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν ότι «από την πλευρά του Πρωθυπουργού υπήρξε σαφής τοποθέτηση ως προς τις τουρκικές παραβιάσεις και ανοιχτή κριτική ως προς το ζήτημα αυτό. Υπήρξε επίσης ανοιχτή αναφορά του πρωθυπουργού στο ζήτημα του Casus belli».
«Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που μιλά ανοιχτά για τα ζητήματα αυτά μέσα στην Τουρκία. Το ίδιο είχε γίνει άλλωστε και κατά το πρόσφατο ταξίδι στην “Άγκυρα» σημειώνουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές.
Ως προς το πεδίο της στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, σημειώνεται ότι προωθήθηκαν σημαντικά θέματα, όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης και η υπερταχεία Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης. (Σιδηροδρομική Εγνατία). Επίσης ότι αποφασίστηκε να ξαναρχίσουν οι απευθείας πτήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και την “Άγκυρα.
Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, η κυβέρνηση αναφέρει ότι «υπήρξε επικαιροποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας» και έτσι καθιερώνεται η ταχεία και άμεση επανεισοδοχή των μεταναστών που δεν τυγχάνουν διεθνούς προστασίας, σε τουρκικό έδαφος, γεγονός σημαντικό για την εξουδετέρωση των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: