Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε φαρμακοποιό για κατοχή παράτυπων συνταγογραφημένων σκευασμάτων

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.659 συσκευασίες παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων

Φαρμακοποιός εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη να κατέχει παράνομα στις προθήκες, φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχαν ήδη συνταγογραφηθεί και δεν έφεραν το μέρος της ταινίας γνησιότητας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, το οποίο επικολλάται στις συνταγές.

Το φαρμακείο εντόπισε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης Βορείου Ελλάδος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.659 συσκευασίες φαρμακευτικών σκευασμάτων, που δεν έφεραν το προαναφερόμενο μέρος της ταινίας γνησιότητας του ΕΟΦ, μεταξύ των οποίων και 200 συσκευασίες ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, που περιείχαν συνολικά 4796 δισκία, λόγος για τον οποίο συνελήφθη ο φαρμακοποιός.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα φαρμακευτικά σκευάσματα παρόλο που είχαν συνταγογραφηθεί σε προγενέστερο χρόνο, οι συνταγές δηλώθηκαν ψευδώς ότι εκτελέσθηκαν από το εν λόγω φαρμακείο, ενώ τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν παραδόθηκαν στους δικαιούχους.

Τα ναρκωτικά φαρμακευτικά σκευάσματα θα αποσταλούν για εξέταση στην αρμοδία χημική υπηρεσία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον προσδιορισμό της ζημίας καθώς και τυχόν άλλων αδικημάτων σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: