Θεσσαλονίκη: Τιμητικές διακρίσεις σε αποφοίτους 2ου Σχολείου Β’ Ευκαιρίας

Τελετή απονομής τιμητικών διακρίσεων στους αποφοίτους του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ευτέρπη Ράπτη και Γιώργο Γκουτζαμάνη, που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, στη διάρκεια της 26ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τις διακρίσεις απένειμαν στους δύο φοιτητές ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, η Πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, Ελένη Χοντολίδου και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις παιδείας, Αναστάσιος Τελίδης, ο οποίος και παρουσίασε στο Σώμα τους αποφοίτους, που κατόρθωσαν να υπερβούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω αναπηρίας.   

Η Ευτέρπη Ράπτη, κωφάλαλη εκ γενετής, όπως ανέφερε και η ίδια, είναι από φέτος φοιτήτρια της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., μετά την απόφασή της να συνεχίσει τις σπουδές της στο 2ο  Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου, το 2007.

Ο  Γιώργος Γκουτζαμάνης, αποφοίτησε από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Σχολή Τυφλών και εγγράφηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας το 2009. Σήμερα είναι πλέον φοιτητής στη σχολή που εκείνος επέλεξε, τη Σχολή Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η διευθύντρια του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης, Δάφνη Μεϊμαρίδου, μίλησε με θερμά λόγια για τους δύο πρώην μαθητές και υπεραμύνθηκε του έργου που επιτελείται στο συγκεκριμένη σχολείο, ευχαριστώντας το Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, για τη στήριξη του Δήμου.

typosthes.gr-topika

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: