Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Αναστασιάδη-Κοτζιά – Κασουλίδη ενόψει της Διάσκεψης της Γενεύης

«Έχουμε μελετήσει πώς θα αντιμετωπίσουμε διάφορα σενάρια που μπορεί να προκύψουν ενόψει της Γενεύης», είπε ο κ. Αναστασιάδης στους δημοσιογράφους

Με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη, ενόψει της Διάσκεψης για το Κυπριακό, που θα γίνει στη Γενεύη στις 28 Ιουνίου. Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς» λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 3ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, και σε δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης την χαρακτήρισε «δημιουργική», όπως ήταν και η συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Έχουμε μελετήσει πώς θα αντιμετωπίσουμε διάφορα σενάρια που μπορεί να προκύψουν ενόψει της Γενεύης», είπε ο κ. Αναστασιάδης στους δημοσιογράφους. Σε ερώτηση για τη δήλωση του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ότι «είναι προετοιμασμένοι να κάτσουν και εβδομάδες στη Γενεύη», ο κ. Αναστασιάδης απάντησε ως εξής: «Για διακοπές; Μακάρι να είναι δημιουργική η συνάντηση και δεν χρειάζονται εβδομάδες».

Σε άλλη ερώτηση, αν το κοινό κείμενο που θα παρουσιαστεί θα πρέπει να είναι και συμφωνημένο, απάντησε πως «από τη στιγμή που θα είναι κοινό θα είναι και συμφωνημένο» και παρέπεμψε στην αυριανή συνάντηση του με τον κ. Άιντα. Ο Κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε «πάρα πολύ ενδιαφέρουσα» τη συνάντηση, και εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τον δημιουργικό τρόπο με τον οποίο συζητάμε κάθε φορά την κοινή μας πολιτική στα μεγάλα θέματα».

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: