Θεσσαλονίκη: Πορεία μνήμης για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Πορεία μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ομάδες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και μέλη συλλογικοτήτων, ζητούν δικαιοσύνη για το θάνατο ακτιβιστή ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, σε περιστατικό επί της οδού Γλάδστωνος στην κεντρική Πλατεία Ομονοίας της Αθήνας.

Δείτε βίντεο:


«Πέρασαν 4 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/της Zackie Oh στην πλατεία Ομόνοιας σε κοινή θέα από καταστηματάρχες μπροστά στα βλέμματα του αμέτοχου κοινού και των συνεργών της Αστυνομίας. Έπειτα από την αθώωση των αστυνομικών του “αυτή είναι η πρακτική και σ’ όποιον αρέσει” και την αποφυλάκιση των δολοφόνων. Μια απόφαση εξοργιστική. Κι έρχεται να μας υπενθυμίσει, όπως και η σκληρή καθημερινότητα, πως ο κοινωνικός κανιβαλισμός και εκφασισμός μαζί με την τρανσ/ομοφοβία όχι μόνο αλωνίζουν αλλά μπορεί και να δολοφονήσει ατιμώρητος, αρκεί να τηρεί τα κριτήρια της εθνοπατριαρχίας. Γι’αυτό έχουμε ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς με τους φασίστες και τους τρανσ/ομοφοβικούς αυτού του κόσμου», αναφέρει σε κάλεσμά της η «Ανοιχτή Συνέλευση για έναν Αντιφασιστικό/ Αντιπατριαρχικό Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη».

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και κινείται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες:






.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: