Θεσσαλονίκη: Πορεία μνήμης για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Πριν από ακριβώς εννέα χρόνια, τις πρώτες πρωινές ώρες στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας, έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Ο μουσικός της χιπ χοπ σκηνής, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Killah P.» δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι και έχει εξελιχθεί σε σύμβολο του αντιφασιστικού κινήματος. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιούνται οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις και πορείες στην μνήμη του.




Χιλιάδες άτομα, φοιτητές, αντιφασιστικές συλλογικότητες, συνδικάτα και οργανώσεις της Αριστεράς καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα στην πλατεία της Καμάρας και περίπου μία ώρα αργότερα ξεκίνησαν την μεγάλη πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί», είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές, με τα πανό να γράφουν μηνύματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Οκτωβρίου του 2020 η ελληνική Δικαιοσύνη έλαβε μια ιστορική απόφαση καταδικάζοντας τη ΧΑ για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, στέλνοντας τα στελέχη της στη φυλακή. Όπως τονίζεται, όμως, από τον κόσμο που βρίσκεται σήμερα το απόγευμα στον δρόμο και διαδηλωνει, ο φασισμός έχει ακόμη ρίζες στην ελληνική κοινωνία, στις γειτονιές και στα σχολεία.

Σημειώνεται ότι την πορεία συνοδεύουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: