Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία στο κέντρο της πόλης στη μνήμη της μαραθωνοδρόμου Δήμητρας Ιορδανίδου

Η άτυχη μαραθωνοδρόμος έχασε τη ζωή της το πρωί της περασμένης Τρίτης, όταν παρασύρθηκε με το ποδήλατό της από φορτηγό στην περιοχή της Τούμπας

Ποδηλατοπορεία στη μνήμη της μαραθωνοδρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου πραγματοποιηθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.

Η άτυχη μαραθωνοδρόμος έχασε τη ζωή της το πρωί της περασμένης Τρίτης, όταν παρασύρθηκε με το ποδήλατό της από φορτηγό στην περιοχή της Τούμπας.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία της Φυσιολατρικής Συλλογικότητας για το Περιβάλλον, Ποδήλατο & Ήπια Κινητικότητα, Ελεύθερους Χώρους, Σώμα & Έκφραση, «Gymnosophy».


«Ελπίζουμε η ποδηλάτισσα αυτή να είναι το τελευταίο θύμα της ήπιας κινητικότητας. Θέλουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους πλέον ο δήμος, η περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία για όλες τις παρασύρσεις πεζών και ποδηλατιστών και γενικά για τα θύματα της ήπιας κινητικότητας και για τα τροχαία εγκλήματα που συμβαίνουν», ανέφερε ο συντονιστής του Gymnosophy, Κώστας Τερζόπουλος και τόνισε πως πρέπει να εφαρμοστεί η «πολιτική μηδέν θυμάτων».

Οι συμμετέχοντες στην ποδηλατοπορεία ζητούν να καθοριστεί ως ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30 χλμ/ώρα σε κατοικημένη περιοχή, περισσότερους ποδηλατοδρόμους και αναβάθμιση των υφιστάμενων, μηδενικό ΦΠΑ στην αγορά ποδηλάτου, αλλά και μονιμοποίηση και επέκταση των εκτάκτων — λόγω πανδημίας — ποδηλατολωρίδων στη Θεσσαλονίκη.

Η ποδηλατοπορεία ξεκίνησε από την πλατεία Λευκού Πύργου, όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση και κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πηγή: Thestival.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: