Θεσσαλονίκη: Οι 6 λόγοι για να κυκλοφορήσεις σήμερα στην πόλη!

Μία πανέμορφη μέρα ξημερώνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με την ιδανική θερμοκρασία για περιπάτους, δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Ας μαζευόμαστε, λοιπόν, γιατί η πόλη τα προσφέρει όλα και δεν έχουμε λεπτό για χάσιμο!

Πρώτον, σήμερα το πρωί μας δίνετε μία μοναδική ευκαιρία για ένα σεμινάριο μουσικής από τον εξαιρετικό ντράμερ Gregory Hutchinson. Στο Μπρούκλιν και την τζαζ κοινότητα είναι διάσημος και πραγματικά οι φιλόμουσοι αυτής της πόλης αξίζει να παραβρεθούμε σήμερα στην αίθουσα δοκιμών της ΚΟΘ, στις 12.00. Εξτρά κίνητρο; Στο τέλος του σεμιναρίου θα ακολουθήσει ζωντανή ερμηνεία του καλλιτέχνη (Πληροφορίες για συμμετοχή στο σεμινάριο: 2313 318.229)

Δεύτερον, από σήμερα και μέχρι το Δεκέμβριο μπορούμε να…. ξεναγηθούμε στην πόλη μας. Πάρτε την παρέα σας και εκμεταλλευτείτε τις δωρεάν ξεναγήσεις που προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, για να γνωρίσετε καλύτερα τη Θεσσαλονίκη. Από την Ροτόντα και την Αψίδα του Γαλερίου μέχρι το Κόκκινο Σπίτι και την έπαυλη Αλλατίνη.

Τρίτον, δεν πιστεύω να χάσετε την ευκαιρία για ένα σαββατόβραδο με γέλιο στο αγαπημένο στέκι του stand-up στη Θεσσαλονίκη, το Μαιευτήριο. Απόψε, θα φιλοξενήσει τον Γιώργο Χατζηπαύλου, την Αλίκη Τσακούμη, τον Αλέξανδρο Χαριζάνη, τον Νίκο Λουκά και τον Βαγγέλη Μουλαρά. Μάλιστα, το γέλιο δεν σταματά το Σάββατο γιατί το Μαϊευτήριο έχει ετοιμάσει ένα τριήμερο γλέντι.

Το τέταρτον είναι… ζόρικο. Μία συναυλία του Κωστή Μαραβέγια είναι ένας ευχάριστος τρόπος να περάσεις το βράδυ σου, έλα όμως που δεν είσαι ο μόνος που αισθάνεται έτσι. Τα εισιτήρια για την αποψινή συναυλία στο Fix Factory of Sound θα είναι ελάχιστα – η προπώληση εξαντλήθηκε – και γενικώς θα πρέπει να τρέξεις να προλάβεις.

Πέμπτον, η ευκαιρία να γευτούμε μία… όπερα! Απόψε και αύριο βράδυ, στο Τελλόγλειο, θα παρουσιαστεί η μουσική γαστριμαργική περιπέτεια του Αμερικανού συνθέτη Lee Hoiby «Bon Appétit!», όπου η μουσική συνδυάζετε με την παραγωγή ενός κέικ. Ακούγεται συναρπαστικό και γευστικότατο.

Έκτον, το σινεμά παραμενεί στις προτιμήσεις μας, πόσο μάλλον όταν στις αίθουσες της Θεσσαλονίκης έχει έρθει το εξαιρετικό Life του Άντον Κορμπάιν, που ξεψαχνίζει τις τελευταίες στιγμές του Τζέιμς Ντιν ως κοινού θνητού, με έναν μοναδικά διεισδυτικό τρόπο.

typosthes.gr-topika

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: