Θεσσαλονίκη: Με κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή τίμησε το ΕΚΘ την εργατική Πρωτομαγιά

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης, τόνισε ότι «σήμερα, 136 χρόνια μετά την εξέγερση του Σικάγου, είμαστε εδώ για να τιμήσουμε, καταρχήν, την μνήμη αυτών των ανθρώπων, χάρη στους οποίους έχουμε εξασφαλίσει όλα τα εργασιακά δικαιώματα, σε καταστάσεις που εκείνη την εποχή ήταν πολύ δυσκολότερες»

Με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Εργάτη και ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων εργατών, τίμησαν τα μέλη της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μαζί με εργατικά Σωματεία της πόλης, την εργατική Πρωτομαγιά.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης, τόνισε ότι “σήμερα, 136 χρόνια μετά την εξέγερση του Σικάγου, είμαστε εδώ για να τιμήσουμε, καταρχήν, την μνήμη αυτών των ανθρώπων, χάρη στους οποίους έχουμε εξασφαλίσει όλα τα εργασιακά δικαιώματα, σε καταστάσεις που εκείνη την εποχή ήταν πολύ δυσκολότερες”, σημειώνοντας, ότι “ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ”, τόνισε.






“Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε αγώνες και αγωνιστές, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, που επέφεραν πόνο, δυσκολίες και στερήσεις στους εργαζόμενους. Δυστυχώς βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα κρίση. Η ενεργειακή κρίση, η άνοδος στις τιμές, ο πληθωρισμός, φέρνουν νέα βάρη στους εργαζόμενους. Δεσμεύομαι ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα φέρει σε πέρας όλα αυτά που πρέπει να γίνουν για τους εργαζόμενους” ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: