Θεσσαλονίκη: Γονείς αρνητές κρατούν εκτός εκπαίδευσης 47 μαθητές δημοτικού

Μόνο δύο παιδιά μεταπείστηκαν και επέστρεψαν στη δια ζώσης εκπαίδευση μετά την εισαγγελική παρέμβαση – Οι γονείς επιμένουν στην απόφασή τους και τα παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν τη σχολική χρονιά

Εκτός σχολείου παραμένουν 47 παιδιά, μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς οι γονείς τους είναι αρνητές και αντιδρούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Φροσύνης δήλωσε στο GRTimes.gr ότι από τα 49 παιδιά που είχαν καταγραφεί, μόλις 2 μεταπείστηκαν και επέστρεψαν στη σχολική τάξη, μετά την εισαγγελική παρέμβαση. Τα υπόλοιπα 47 παραμένουν εκτός σχολείου και μαθημάτων.

«Από την τελευταία αποδελτίωση που έχουμε κάνει προκύπτει ο αριθμός των 47 παιδιών που απέχουν μέχρι και σήμερα από τα μαθήματά τους. Και αυτός ο αριθμός παραμένει σε αυτά τα επίπεδα, παρά το γεγονός ότι έχουμε κάνει προσέγγιση στις οικίες τους και έχουμε ειδοποιήσει τους γονείς ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσουν την χρονιά λόγω απουσιών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο αριθμός παραμένει αμετάβλητος, παρότι η λίστα των ονομάτων έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα

Οι δικαιολογίες για εγγραφή σε σχολείο της Αλάσκας

Πρόσφατα, ο κ. Φροσύνης είχε αναφερθεί και σε τεχνάσματα που επινοούν αρνητές γονείς για να δικαιολογήσουν την απουσία των παιδιών τους και να αποφύγουν τις ποινές.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν γονείς οι οποίοι ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκαν σχολεία ανά τον κόσμο που παραδίδουν μαθήματα με τη μορφή τηλεκπαίδευσης και τα επικαλούνται ως δικαιολογία, αναφέροντας ότι εγγράψει εκεί τα παιδιά τους.

«Τέτοια αιτήματα έχουν κατατεθεί πολλά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από γονείς που έχουν εντοπίσει αυτού του είδους τα σχολεία ακόμη και στην Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να γλιτώσουν τις όποιες κυρώσεις» είχε αναφέρει τότε ο κ. Φροσύνης, προσθέτοντας ωστόσο ότι «τα αιτήματα αυτά όπως είνα όπως είναι εύλογο, δεν έγιναν ποτέ αποδεκτά από τη Διεύθυνση».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: