Θεσσαλονίκη: Γιορτινό Σ/Κ με 6 ιδέες για βόλτες και event

Η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς με την φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και με το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα της πόλης. Αυτό το Σαββατοκύριακο (12/12 + 13/12) οι επιλογές είναι πολλές, εορταστικές και μη. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Μία ξεχωριστή ημέρα σήμερα και για τις γκαλερί της πόλης, οι οποίες ανοίγουν τις πύλες τους στα πλαίσια του «Gallery Weekend». Ένα πραγματικό «κυνήγι τέχνης» θα εξελιχθεί στην πόλη με τους επισκέπτες να ξεναγούνται στις εκθέσεις από τους ίδιους τους δημιουργούς ή τους γκαλερίστες.

Παζάρι Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Νεάπολη για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Σήμερα, Σάββατο, από τις 09.00 το πρωί μέχρι τις 15.30 το απόγευμα οι πάγκοι θα είναι γεμάτοι με ό,τι μπορείς να φανταστείς – από έπιπλα μέχρι βιβλία και CD – και τα πρόσωπα χαμογελαστά, σε αυτές τις ξεχωριστές στιγμές αλληλεγγύης. Αξίζει να πας.

Βαλκανικούς ήχους και γεύσεις σε μία όμορφη πρόγευση του Balkan Fest, το οποίο θα γίνει τον Φεβρουάριο. Σήμερα, λοιπόν, θα απολαύσουμε ξεχωριστά παραδοσιακά εδέσματα και μουσικές βαλκανικές στον Πολυχώρο Αθλητισμού & Πολιτισμού WΕ.

Επόμενος σταθμός, το Μαιευτήριο. Όσοι το ξέρουν, το λατρεύουν και όχι τυχαία. Το Μαιευτήριο είναι ο χώρος που θεριεύει η σκηνή του Stand Up στη Θεσσαλονίκη, είναι ο χώρος που με φροντίδα έχει αναδείξει νέα ταλέντα της κωμωδίας και με θέρμη έχει υποδεχτεί τους ήδη «φτασμένους» του είδους. Σήμερα, σε περιμένει από τις 21.00 για ένα ακόμη ξέφρενα αστείο Stand Up.

Από αύριο Κυριακή (13/12) μπαίνει στη ζωή μας το… Labattoir. Μιλάμε, βεβαίως, για το κτήριο των Σφαγείων στη Θεσσαλονίκη, το οποίο μεταμορφώνεται σε ένα εργαστήριο δημιουργικότητας, επιχειρηματικότητας και πολιτισμού. Αύριο, λοιπόν, πίνουμε κρασί και γνωριζόμαστε και πάλι με τα Σφαγεία.

Υπάρχουν βέβαια και οι αμιγώς χριστουγεννιάτικες επιλογές που αφορούν μικρά και μεγάλα παιδιά. Η Αριστοτέλους από χθες έχει ανοίξει για τα καλά της πύλες της και φωταγωγημένη σε περιμένει να την επισκεφτείς.

typosthes.gr-topika

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: