Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με εγγύηση ο λιμενάρχης και οι 6 πλοηγοί για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα ο κεντρικός λιμενάρχης και οι 6 πλοηγοί που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Σήμερα απολογήθηκαν στην Α’ Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ενώ με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως ορίστηκε το ποσό των 20.000 ευρώ ως εγγύηση για το λιμενάρχη, και το ποσό των 15.000 ευρώ ως εγγύηση για κάθε έναν πλοηγό.

Σημειώνεται ότι χθες απολογήθηκαν οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι, 4 πλοιοκτήτες και 7 υπάλληλοι και στελέχη εταιρειών, οι οποίοι αφέθηκαν και αυτοί ελεύθεροι υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Η υπόθεση αφορά την εξυπηρέτηση συμφερόντων συγκεκριμένων εταιρειών με ρυμουλκά έναντι άλλης ανταγωνιστικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι και οι 18 κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Επιπλέον, οι πλοιοκτήτες και οι υπάλληλοι των εταιριών των ρυμουλκών κατηγορούνται για δωροδοκία υπαλλήλου από κοινού, η οποία έχει πλημμεληματικό χαρακτήρα.

Ο λιμενάρχης και οι 6 πλοηγοί κατηγορούνται παράλληλα για τα κακουργήματα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα εξ’ ακολούθηση αλλά και της νομιμοποίησης εισόδων από εγκληματικές ενέργειες.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: