Θεσσαλονίκη: Διήμερο αναπτυξιακό συνέδριο με σημαντικές παρουσίες

Διήμερο αναπτυξιακό συνέδριο με περίπου 40 ομιλητές, προερχόμενους τόσο από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, όσο και από επιχειρήσεις, παραγωγικούς φορείς και πανεπιστήμια της Βόρειας Ελλάδας, διοργανώνει στις 9 και 10 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).

«Συνολικά, σε μια περίοδο που η ύπαρξη ξεκάθαρων αναπτυξιακών στόχων στη χώρα σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τις πιθανές λύσεις και διεξόδους και να προσεγγίσει ρεαλιστικά τις προκλήσεις, ώστε να γίνει πιο “ορατό” το αναπτυξιακό μοντέλο που χρειάζεται η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

Μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσουν εισηγήσεις η γενική γραμματέας ΥΠΥΜΕΔΙ, Πέτη Πέρκα, ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο country manager Greece του Διαδριατικού Αγωγού (ΤΑP), Rikard Scoufias, και ο εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας για το πρόγραμμα “Ενέργεια”, Εμμανουήλ Κακαράς.

Η θεματολογία του συνεδρίου θα αναπτυχθεί πάνω στους εξής έξι άξονες:

-»Περιφερειακή Ανάπτυξη: Η Κεντρική Μακεδονία»: παρουσιάσεις σε αυτή την ενότητα θα πραγματοποιήσουν μεταξύ άλλων οι προαναφερθέντες δύο γενικοί γραμματείς (Π. Πέρκα και Λ. Λαμπριανίδης), ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς κι ο πρώτος αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αλεξόπουλος.

-»Αναπτυξιακές προοπτικές στον τομέα ενέργειας και περιβάλλοντος»: Θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας για το πρόγραμμα “Ενέργεια”, Εμμανουήλ Κακαράς και ο κ.Scoufias της κοινοπραξίας του ΤΑP

-»Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία-Εξωστρέφεια»: Ομιλητές θα είναι οι πρόεδροι του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, Κωστής Καγγελίδης και της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας, Ανδρέας Στεφανίδης, ο διευθυντής των βιομηχανικών εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης του ομίλου των ΕΛΠΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, ο Η. Γαγανέλης από τη βιοτεχνία κατασκευής αυτοκινήτων REPLICAR Hellas και εκπρόσωπος της Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ.

-»Έργα-Δράσεις-Υποδομές»: Τις θέσεις τους θα παρουσιάσουν οι πρόεδροι του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Γιάννης Μυλόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Αθανάσιος Σχίζας και υψηλόβαθμα στελέχη της Εγνατίας Οδού και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

-»Χωρικός Σχεδιασμός και Πολιτική Ανάπτυξη»: Καθηγητές πανεπιστημίου , ειδικοί επιστήμονες και στελέχη του ΤΕΕ/ΤΚΜ θα αναλύσουν ανοιχτά θέματα. Θα παρουσιαστούν οι θέσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τον χωρικό σχεδιασμό και θέματα σχετικά με το ρυθμιστικό σχέδιο της Θεσσαλονίκης, την εφαρμογή του πολεοδομικού δικαίου σε ζητήματα αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, τις χρήσεις γης και τον οδικό χάρτη για τη θεσμική έγκριση και χωροθέτηση μιας επένδυσης.

-»Πόλη-Αστική Ανάπτυξη-Πολιτισμός». Στην ενότητα αυτή τον λόγο έχουν κυρίως -αλλά όχι μόνο- οι αρχιτέκτονες. Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο ομότιμος καθηγητής και ερευνητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αρχιτέκτονες Πρόδρομος Νικηφορίδης και Κώστας Μπελιμπασάκης κι ο γενικός διευθυντής της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδας, Κώστας Μπλιάτκας._

*Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης

 

 

typosthes.gr-Oikonomia

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: