Θεσσαλονίκη: «Δεν βρήκαμε ακόμα σαφή αιτία θανάτου» της 3χρονης λέει η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας

Το μόνο που έχει διαπιστωθεί είναι το εγκεφαλικό και το πνευμονικό οίδημα που υπέστη το κοριτσάκι, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Κατερίνα Αποστολίδου — Οι γιατροί εξέτασαν την πιθανότητα της νόσου Kawasaki όσο και του long covid — Περιμένουν τις ιστολογικές — Η ανακοπή, είναι μηχανισμός που οδηγεί στο θάνατο, όχι αιτία λένε ιατροδικαστές

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα αναμένεται να ρίξουν «φως» στα αίτια θανάτου της 3χρονης που κατέληξε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Κυριακής, με την οικογένεια του παιδιού να έχει καταθέσει ήδη μήνυση προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους.

Όπως ανέφερε η Τεχνική Σύμβουλος που όρισε η οικογένεια, ιατροδικαστής, Κατερίνα Αποστολίδου, το τρίχρονο κοριτσάκι νοσηλευόταν επί δέκα ημέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, δεν ολοκληρώθηκε η διερεύνηση και δεν κατέληξαν σε διάγνωση οι γιατροί και «στην νεκροτομή που έγινε σήμερα, δυστυχώς, δεν βρήκαμε ακόμα σαφή αιτία θανάτου».

«Προς το παρόν έχει βρεθεί μόνο ένα εγκεφαλικό και πνευμονικο οίδημα, τα οποία ήταν αναμενόμενα ευρήματα γιατί δημιουργήθηκε πολυοργανική ανεπάρκεια στο παιδί και περιμένουμε μήπως μας διαφωτίσουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα», συμπλήρωσε η κυρία Αποστολίδου.

Σύμφωνα με το ιστορικό που έλαβε από τους γονείς η έμπειρη ιατροδικαστής, από τους γιατρούς του νοσοκομείου Παπαγεωργίου είχε εξεταστεί τόσο η πιθανότητα της νόσου «Kawasaki» όσο και η πιθανότητα του long covid, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διάγνωση. Σημειώνεται ότι η κα. Αποστολίδου δεν έχει λάβει ακόμα στα χέρια της τον ιατρικό φάκελο του παιδιού προκειμένου να έχει εικόνα της διερεύνησης και τις εξετάσεις που έκαναν οι γιατροί.


Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: