Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια για το γλυπτό «Θαλασσινός Ορίζοντας» στη Νέα Παραλία

Σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό μνημείο, κατά την επισήμανση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, αναδεικνύεται το γλυπτό «Θαλασσινός Ορίζοντας», που τοποθετήθηκε στον Κήπο των Γλυπτών της νέας παραλίας.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου γλυπτού έγιναν σήμερα (08/11) το απόγευμα, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του δημιουργού του έργου, ομότιμου καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργου Τσάρα, και του δωρητή Σταύρου Ανδρεάδη.

«Σε αυτό το τόσο όμορφο κομμάτι της πόλης μας προσθέτουμε άλλη μία ψηφίδα ομορφιάς, ένα ακόμα υπαίθριο γλυπτό, που είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ακόμα ένα τοπόσημο», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας, σημειώνοντας ότι «η δημόσια τέχνη συναντά το κοινό μέσα στην καθημερινή του ζωή, για αυτό και είναι τόσο σημαντική υπόθεση».

Αναφερόμενος στον κ. Τσάρα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για έναν καλλιτέχνη «που έχει δώσει ιδιαίτερη ταυτότητα στην πόλη μας με πολλά καλλιτεχνικά αριστουργήματά του».

Ο κ. Ζέρβας, εξάλλου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σταύρο Ανδρεάδη για τη νέα προσφορά του στην πόλη, μιλώντας για έναν άνθρωπο που με την καλλιέργεια και την ευαισθησία του στηρίζει τις σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες, που αφήνουν τόσο έντονο το αποτύπωμα της αισθητικής στον δημόσιο χώρο.

Ο Γιώργος Τσάρας

Μιλώντας για το έργο του, ο Γιώργος Τσάρας σημείωσε ότι ένα από τα βασικά νοήματά του είναι η συνύπαρξη.

«Εύχομαι ο ‘Θαλασσινός Ορίζοντας’ να προκαλέσει αισθητικά, να αρέσει και, μακάρι, να φέρει σκέψεις και στοχασμό», είπε ο κ. Τσάρας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον δωρητή Σταύρο Ανδρεάδη αλλά και προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα για τη φιλοξενία του έργου στην πόλη.

Ο Σταύρος Ανδρεάδης

Για μια «όμορφη μέρα για τη Θεσσαλονίκη, καθώς προστίθεται στην πόλη, στον δημόσιο χώρο, ακόμη ένα έργο τέχνης», μίλησε ο Σταύρος Ανδρεάδης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να αγαπούν τον δημόσιο χώρο, όπως αγαπούν το σπίτι τους. «Η καλή ποιότητα του δημόσιου χώρου και η πολιτισμένη χρήση του βελτιώνει το επίπεδο ζωής καθενός μας», παρατήρησε ο κ. Ανδρεάδης.

Ο «Θαλασσινός Ορίζοντας» έχει τοποθετηθεί στη μικρή λίμνη στον Κήπο των Γλυπτών της νέας παραλίας, πλάι στους Τρεις Κύκλους του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Το έργο αποτελείται από δύο κεκλιμένα τετράγωνα από ανοξείδωτο χάλυβα σε ασύμμετρη μεταξύ τους τοποθέτηση. Tα τετράγωνα διαπερνά ο «Ορίζοντας», μήκους 17 μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: