Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο τρομοκράτης που λήστεψε την τράπεζα στο Ρετζίκι

Ο δράστης που συνελήφθη στις 9 Αυγούστου είναι ο Χατζηβασιλειάδης Δημήτριος του Βίκτωρα και της Νίκης, γεννηθείς το 1973 στην Αθήνα

Στη δημοσιότητα δίνονται κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 48χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 09-08-2021 από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. 

Πρόκειται για τον Χατζηβασιλειάδη Δημήτριο του Βίκτωρα και της Νίκης, γεν. το 1973 στην Αθήνα:



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τελέστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388320, 2310-388319 και 2310-388318 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 15-10-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Πως συνελήφθη ο καταζητούμενος τρομοκράτης

Με κινηματογραφικό τρόπο συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης.

Η Αντιτρομοκρατική γνώριζε οτι ο 48χρονος κρυβόταν στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, συνελήφθη ένα άτομο το οποίο έμοιαζε με τον Χατζηβασιλειάδη, καθώς κούτσαινε, για να αποδειχθει τελικά οτι ήταν ένας ληστής περιπτέρων!

Στις 9 Αυγούστου, είκοσι λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι, ο συλληφθείς με μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί πριν μερικές ημέρες απο τη Θεσσαλονίκη, μετέβη στην τράπεζα Alpha Bank, στην περιοχή Ρετζίκι, κοντά στο νοσοκομείο Παπανικολάου, και οπλισμένος με ενα κοντόκανο καλάζνικοφ, ζήτησε τα χρήματα απο τα ταμεία.



Αφού άρπαξε 8.275 ευρώ, πήρε για ασφάλεια τον διευθυντή μέχρι να βγει έξω και δυο τετράγωνα πιο μακριά, εγκατέλειψε την κλεμμένη μοτοσικλέτα και έφυγε με ένα, επίσης κλεμμένο, απο το κέντρο της Θεσσαλονίκης Nissan Micra.

Αμέσως πήραν σήμα οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν. Ο 48χρονος φέρεται να έχει σακατεμένο το πόδι του απο τον αυτοτραυματισμό του με το καλάζνικοφ απο τη ληστεία σε πρακτορειο ΟΠΑΠ play, τον Οκτώβριο του 2019, ενώ φέρεται να έχει αλλάξει την εμφάνισή του, καθώς ξυρίστηκε για να μην αναγνωρίζεται απο τις αρχές. Στη έρευνα που έγινε, βρέθηκαν, επίσης 30 φυσίγγια και ασύρματος.

Ο Χατζηβασιλειάδης μεταφέρθηκε στα κεντρικά της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα. Σε βάρος του, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: