Θεσσαλονίκη: Αυξητική η τάση συγκέντρωσης του κορωνοϊού στα λύματα

Οι μετρήσεις του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ για τη συγκέντρωση του γονιδιώματος του SARS-CoV-2 στα λύματα της Θεσσαλονίκης δείχνουν πως απέχει ακόμη σημαντικά από την επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης.

Οι αναλύσεις των δειγμάτων της περασμένης εβδομάδας δείχνουν πως η συγκέντρωση του γονιδιώματος του ιού στα λύματα της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να αυξάνει με μεγάλους ρυθμούς, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τον μειωμένο αριθμό των κρουσμάτων τις προηγούμενες ημέρες.

«Σε αυτή τη φάση της πανδημίας, τα ευρήματα δε μας εκπλήσσουν. Η τάση παραμένει αυξητική και αποτυπώνει τη μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Όταν τα μέτρα που έχουν ληφθεί αρχίσουν να αποδίδουν, θα σταματήσει σε πρώτη φάση να έχει εκθετικό χαρακτήρα η αύξηση, πριν σταθεροποιηθεί και αντιστραφεί η τάση προς μία πτωτική πορεία. Ελπίζουμε πως οι μετρήσεις των επόμενων δύο εβδομάδων θα αρχίσουν να δείχνουν αυτή την πορεία», είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρύτανης του ΑΠΘ και συντονιστής της ερευνητικής ομάδας, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Ορισμένοι ενήλικες και παιδιά δεν νόσησαν ποτέ αλλά έχουν φυσική ανοσία

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: