Θεσσαλονίκη: 16 μήνες φυλάκιση με αναστολή στον άνδρα που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους

Ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 41χρονο Τυνήσιο ο οποίος προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς. Κρίθηκε ένοχος για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, διατάραξη πτήσης και για παραβίαση εντολών κυβερνήτη αεροσκάφους.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής αλλά ο 41χρονος κρατείται γιατί διαπιστώθηκε ότι στο παρελθόν είχε καταδικαστεί με συνολική ποινή 8 ετών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, σύμφωνα με το grtimes. Ισχυρίστηκε ότι φιλονίκησε με το πλήρωμα του αεροσκάφους επειδή είναι διαβητικός κι όταν ζήτησε να φάει κάτι γλυκό λόγω υπογλυκαιμίας του έφεραν ένα κομμάτι ψωμί. Τότε- είπε ότι- το πέταξε στο πάτωμα εξοργισμένος και ότι το πλήρωμα τον αντιμετώπισε απαξιωτικά.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από Κωνσταντινούπολη προς Τύνιδα πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», για τη σύλληψη του επιβάτη. Ο εν λόγω άνδρας,  φέρεται ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ότι προκάλεσε φασαρία αγνοώντας τις συστάσεις του πληρώματος.

Ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς του αεροδρομίου ενώ διαπιστώθηκε ότι ταξίδευε με ψευδή στοιχεία και σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: