Θεσπρωτία: Πρόστιμο 23.000 ευρώ σε καφενείο επειδή πεθερά και νύφη καθάριζαν πατάτες

Πρόστιμο “μαμούθ” επέβαλε ο ΕΦΚΑ στο μοναδικό καφενείο στο χωριό Ραβένη της Θεσπρωτίας επειδή βρήκαν στο κατάστημα την γυναίκα και την πεθερά του αδερφού του ιδιοκτήτη να καθαρίζουν πατάτες.

Το καφενείο «Το Μισοχώρι της Ραβενής» που λειτουργεί και ως ψησταριά στο χωριό όλο το χρόνο πρόκειται να κλείσει μόλις του κοινοποιηθεί το πρόστιμο 23.000 ευρώ καθώς, όπως λέει στο ethnos.gr ο νεαρός ιδιοκτήτης του, Βαγγέλης Τζώρτζης, δεν μπορεί να το πληρώσει.

«Εγώ αυτά τα χρήματα τα βγάζω σε τέσσερα χρόνια. Μου φαίνεται εξωφρενικό το ποσό και νιώθω τεράστια αδικία. Καλούμαι να πληρώσω το ίδιο ποσό με έναν ιδιοκτήτη χώρου εστίασης στην Αθήνα ή στην Μύκονο που βγάζουν αυτά τα χρήματα σε μία μέρα και το σημαντικότερο είναι πως όλο τον χρόνο κρατάω μόνος μου το μαγαζί και μία μέρα που ήρθε ο αδερφός μου να με βοηθήσει, ήρθε και ο έλεγχος», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο Βαγγέλης Τζώρτζης, γιος του ιερέα του χωριού, σπούδασε ψυκτικός στα Γιάννενα, αλλά επέστρεψε πριν από 5 χρόνια στην Ραβενή και ανέλαβε το καφενείο-ψησταριά που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού. Ο ίδιος, η γυναίκα και το ενός έτους μωρό τους είναι οι μοναδικοί νέοι κάτοικοι του χωριού των 40 κατοίκων.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο ελεγκτές του ΕΦΚΑ, που συνοδεύονταν και από δύο αστυνομικούς με πολιτικά, επισκέφθηκαν το καφενείο το βράδυ της Κυριακής 18 Αυγούστου. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο μαγαζί ήταν περίπου 20 άτομα και ο ιδιοκτήτης βρισκόταν στην κουζίνα, πάνω από την σχάρα ψησίματος.

Η γυναίκα του αδερφού του, Σοφία, που καθόταν σε ένα τραπέζι και έτρωγε σηκώθηκε από την θέση της και μπήκε μέσα να του πει ότι ήρθε μια παρέα ξένων, οι οποίοι ωστόσο την ακολούθησαν μέσα στο μαγαζί. Πίσω από τον πάγκο ήταν η πεθερά του αδερφού του και καθάριζε πατάτες βοηθώντας την μητέρα του.

«Όλους τους έγραψαν. Σημείωσαν ότι ήταν η μάνα μου και ο αδερφός μου, που όπως είπαν ως συγγενείς πρώτου βαθμού μπορούν να βοηθούν, ενώ έγραψαν ως ανασφάλιστες εργαζόμενες την νύφη μου και την πεθερά του αδερφού που ήταν για διακοπές στο χωριό. Τους λέγαμε πως είναι συγγενείς μας και δεν μας άκουγαν. Ο ένας από τους ελεγκτές ήταν αδιάλλακτος», εξηγεί ο νεαρός ιδιοκτήτης του καφενείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο χωριό δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός του καφενείου, με τους κατοίκους να κάνουν τα καθημερινά τους ψώνια στην Βροσίνα Ιωαννίνων, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: