Θες να του… «ανοίξεις την όρεξη»; Ιδού οι τροφές που πρέπει να τον ταΐσεις!

Η λέξη ‘’αφροδισιακό’’ αφορά οποιοδήποτε φάρμακο ή τρόφιμο που μπορεί να διεγείρει το σe ξουαλικό ένστικτο. Η ετυμολογία του όρου προέρχεται από την Θεά Αφροδίτη, τη θεά του έρωτα, της αγάπης και της ομορφιάς. Από την αρχαιότητα έχουν αναφερθεί διάφορες αφροδισιακές τροφές. Οι αρχαίοι Έλληνες έβαζαν σκόρδο και τυρί μέσα στο κρασί που έπιναν. Αλλά και αρχαίοι σοφοί ανέφεραν αρκετές αφροδισιακές τροφές όπως ο Πλούταρχος την φασολάδα, ο Ιπποκράτης τις φακές και ο Αριστοτέλης το σαφράν (κρόκος Κοζάνης).

Η σe ξουαλική διάθεση καθορίζεται από κάποιες συγκεκριμένες ορμόνες, τις ενδορφίνες και τις φερορμόνες. Οι ουσίες αυτές είναι υπεύθυνες μεταξύ άλλων για την ψυχική ευφορία, καθώς και για την σeξουαλική μας διάθεση. Η παραγωγή τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την σωστή, την ποιοτική διατροφή. Τα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, μαγνήσιο και σελήνιο ασκούν προστατευτική δράση σε αυτές τις ορμόνες. Ειδικά η βιταμίνη Ε θεωρείτε η βιταμίνη του eρωτα καθώς σχετίζεται με την γονιμότητα και την σe ξουαλική λειτουργία!

Αφροδισιακές τροφές:

Η σοκολάτα : Λόγω της περιεκτικότητα της σε φαινυλαιθυλαμίνη, βοηθά στην απελευθέρωση ενδορφινών από τον εγκέφαλο. Οι ουσίες αυτές λειτουργούν διεγείροντας τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου, δίνουν το αίσθημα της ικανοποίησης και σε υψηλά επίπεδα προκαλούν αισθήματα έλξης και ενθουσιασμού.

Ξηροί καρποί, ελαιόλαδο και αβοκάντο : Είναι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε, την γνωστή και ως ‘’αναπαραγωγική βιταμίνη’’.

Σκόρδο και κρεμμύδι : Τώρα να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω κατά πόσο θα σε θέλει ή θα το θέλεις αν φάτε αυτά τα τρόφιμα λόγω της έντονης μυρωδιάς, ωστόσο το σκόρδο περιέχει αλιΐνη, ένα συστατικό που αυξάνει τη ροή του αίματος στα σe ξουαλικά όργανα. Έτσι αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό βότανο στην αύξηση της libido αν και δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που το αποδεικνύουν αλλά με βάση την καυτερή γεύση και του κρεμμυδιού και του σκόρδου, ανεβαίνει η θερμοκρασία του αίματος και εντείνεται η κυκλοφορία του.

Μέλι : Το μέλι είτε μόνο του είτε με σουσάμι αποτελεί ένα εξαιρετικό τρόφιμο με πολλές ευεργετικές ιδιότητες στο καρδιαγγειακό σύστημα αλλά και στη καταπολέμηση του άγχους. Συνδυάστε το μέλι με ξηρούς καρπούς!

Μαλάκια και οστρακοειδή : Είναι πλούσια σε αμινοξέα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των σe ξουαλικών ορμονών. Ta θαλασσινά είναι επίσης καλή πηγή νιασίνης (βιταμίνης B3), η οποία δρα στα άκρα του αγγειακού συστήματος συμβάλλοντας στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.

Φρούτα : Συγκεκριμένα η μπανάνα, τα σύκα, τα σταφύλια και τα κεράσια περιέχουν συστατικά που τα κατατάσσουν στα διεγερτικά του ερωτικού ενδιαφέροντος. Η μπανάνα εκτός από το κάλιο που βοηθά το μυϊκό και το κυκλοφορικό σύστημα, αυξάνει και την παραγωγή σe ξουαλικών ορμονών. Τα σταφύλια θεωρούνται αφροδισιακά περισσότερο από τις αναφορές στην αρχαία Ελλάδα όπου βρίσκονταν σε όλα τα συμπόσια. Τα κεράσια βελτιώνουν την χοληστερόλη η οποία φράζει τα αγγεία και δυσχεραίνει την καλή αιμάτωση που είναι τόσο σημαντική στην στυτική λειτουργία. Τόσο τα σύκα όσο και η μπανάνα έχουν τέτοιο σχήμα που μας παραπέμπουν σε γεννητικά όργανα ( ανοιγμένο σύκο – γυναικείο όργανο, μπανάνα – αντρικό όργανο).

Σέλινο : Λόγω της μυρωδιάς του που παραπέμπει σε αντρικό ιδρώτα, ενεργοποιούνται οι υποδοχείς των φερορμονών των γυναικών.

Η βανίλια : Πάλι λόγω της μυρωδιάς προκαλεί ένα αίσθημα ευφορίας αλλά και ευχαρίστησης.

Γλυκάνισο : Περιέχει μια ουσία, την ανηθόλη, σε ποσοστό περίπου 80%, η οποία πιστεύεται ότι δίνει στο σώμα μια ξεχωριστή μυρωδιά και εμφανίζει ήπια οιστρογόνα δράση, δηλαδή αυξάνει την eρωτική επιθυμία. Επίσης λειτουργεί και ως θεραπευτικό κατά της ανικανότητα και της σe ξουαλικής απομάκρυνσης.

Κόκκινο κρασί : Η επίδρασή του στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι ικανή να μειώσει το άγχος και τις αναστολές και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη σeξουαλική επιθυμία. Προσοχή όμως διότι το αλκοόλ ενισχύει μεν τη σeξουαλική επιθυμία αλλά ελαττώνει την απόδοση.

Τι πρέπει να ξέρω :

Όλα αυτά που αναφέρθηκαν είναι απλές ενδείξεις και όχι ερευνητικά αποδεδειγμένα. Οι άνθρωποι, κατά τους αιώνες, δοκιμάζοντας και βλέποντας το αποτέλεσμα, είχαν μάθει εμπειρικά πολλά και χρήσιμα. Εξετάζοντας αυτά που θεωρούνταν αφροδισιακά, διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για λαχανικά και άλλα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτοχημικές ενώσεις, αντιοξειδωτικές ουσίες που σίγουρα ωφελούν με διάφορους τρόπους πολλά συστήματα του οργανισμού. Το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει όλα τα συστήματα του οργανισμού αλλά και γενικότερα ο τρόπος ζωής. Σωστή διατροφή, άσκηση, καλός ύπνος, ξεκούραση, μειωμένο άγχος, είναι απαραίτητα για μια υγιή σe ξουαλική ζωή.

 

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: