Θες να καθαρίσεις μόνη σου τα κομμάτια με παγιέτες, φτερά και faux fur; Σου έχουμε όλα τα tips!

Φρέσκαρε τα «καλά» σου ρούχα πριν την Πρωτοχρονιά, εύκολα και γρήγορα!

Έχεις φορέσει «τα καλά» σου αυτές τις ημέρες. Μετά από δύο, σχεδόν, χρόνια σε lockdown φέτος τα Χριστούγεννα είπες να το γιορτάσεις και να ντυθείς και αναλόγως, αφού το staying home μετατράπηκε σε going out. Και πιθανότατα το ίδιο θα συνεχίσεις να κάνεις και την Πρωτοχρονιά με μία μικρή ανάπαυλα ενδιάμεσα. Σε αυτό το διάλειμμα από τα parties και τις εξόδους, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να φρεσκάρεις τα ρούχα σου. Φορέματα με παγιέτες, faux fair coats και statement pieces με φτερά, μπορούν τώρα να καθαριστούν και να τακτοποιηθούν και πάλι στην ντουλάπα σου μέχρι να τα φορέσεις ξανά σε λίγες ημέρες. Για να το κάνουμε όμως αυτό, να τα αποθηκεύσουμε, πρέπει πρώτα να τα καθαρίσουμε. Τα glam pieces μας θα δείχνουν σύντομα σαν καινούργια να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips και τα καθαρίσεις μόνη σου στο σπίτι χωρίς να καταστρέψεις τα ευαίσθητα υλικά τους.
*Το καθάρισμα των ρούχων στο σπίτι σου γίνεται αποκλειστικά με δική σου ευθύνη! Κοινώς παίρνεις το ρίσκο που δεν το πας καθαριστήριο, αλλά εμείς σε βοηθάμε να το κάνεις με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

ΠΑΓΙΕΤΕΣ

Αν θέλεις απλά να απομακρύνεις τη σκόνη και την μυρωδιά από το παγιετέ-ρούχο σου, τότε πρέπει να γεμίσεις μία λεκάνη με χλιαρό νερό και να ρίξεις μέσα λίγο ήπιο καθαριστικό πλυντηρίου. Τοποθετείς εκεί το κομμάτι που θες, ανακινείς καλά και το αφήνεις να μουλιάσει για περίπου πέντε λεπτά. Αν θέλεις να βγάλεις και κάποιο λεκέ από συγκεκριμένο σημείο τότε με ειδικό καθαριστικό στικ ταμπονάρεις (δεν τρίβεις!) το σημείο πριν το βάλεις στην λεκάνη. Αφού περάσουν τα πέντε λεπτά το βγάζεις και το ξεβγάζεις με κρύο νερό χωρίς να το πιέζεις. Ουσιαστικά το κρατάς κάτω από τη βρύση. Τέλος το απλώνεις πάνω σε μία πετσέτα, την οποία έχεις στρώσει σε μία οριζόντια επιφάνεια εντός ή εκτός σπιτιού, για να στεγνώσει. Προσοχή, δεν το απλώνεις γιατί μπορεί το βάρος του νερού να παραμορφώσει το σχήμα του!

ΓΟΥΝΑ

Η γούνα, η συνθετική φυσικά, πρέπει πάνω κάτω να ακολουθεί την ίδια ρουτίνα καθαρισμού με την αληθινή. Να της κάνεις δηλαδή έναν ειδικό τύπο στεγνού καθαρίσματος στο καθαριστήριο μία φορά τον χρόνο και μετά να την αποθηκεύεις μέσα σε ειδικό σελοφάν. Αν όμως θες να δοκιμάσεις να την «αερίσεις» μόνη σου και να φύγουν από πάνω της οι οσμές τότε βάλ’ την μέσα σε μία σακούλα ενδυμάτων (με τρύπες) μαζί με λίγους κόκκους καφέ και άσ’ την εκτός σπιτιού. Επίσης αν υπάρχει κάποιος μικρός τοπικός λεκές που θες να απομακρύνεις, δοκίμασε να αναμείξεις νερό με ξύδι και να ταμπονάρεις με ένα πανί, απαλά το λερωμένο σημείο.
Θες να καθαρίσεις μόνη σου τα κομμάτια με παγιέτες, φτερά και faux fur; Σου έχουμε όλα τα tips!

Οι δέκα καλύτερες fashion στιγμές από τη δεύτερη σεζόν του «Emily In Paris»

ΦΤΕΡΑ

Αν το πρόβλημα με τα φτερά του ρούχου σου είναι η οσμή, τότε αρκεί να το τοποθετήσεις μέσα σε μία μαξιλαροθήκη ή ειδικά σακούλα ενδυμάτων, μαζί με λίγη λεβάντα. Αν όμως κάποια από τα φτερά έχουν λεκέδες τότε προσοχή… μπορείς να πλύνεις μόνο φτερά ίδιου χρώματος μαζί, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξεβάψουν. Διέλυσε λίγο υγρό πιάτων σε νερό και τρίψε απαλά τα φτερά ίδιου χρώματος που είναι κοντά το ένα στο άλλο. Επανέλαβε το ίδιο και τα υπόλοιπα που έχεις «χωρίσει» με βάση την απόχρωσή τους. Μετά στέγνωσέ τα με πιστολάκι το οποίο έχεις βάλει σε μέτρια θερμοκρασία, ούτε κaυτή ούτε κρύα. Αν δεν στεγνώσουν εντελώς, πέρασε τα από πάνω με ένα απορροφητικό πανί ξεσκονίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτα Χριστούγεννα με την οικογένεια του συντρόφου σου; 10 items για να τους εντυπωσιάσεις

Αυτές είναι οι κορυφαίες καμπάνιες μόδας για το 2021

I. Kourbela: Γεωμετρικές γραμμές, όγκος & κομψά φορέματα σε μία συλλογή γεμάτη statement κομμάτια

(?)

moda

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: