Θερμοκήπια με τη μέθοδο της υδροπονίας στην Ξάνθη

Θερμοκήπια με τη μέθοδο της υδροπονίας στην Ξάνθη
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο της εκπλήρωσης του στρατηγικού σχεδιασμού για την επενδυτική αξιοποίηση της σχολάζουσας δημόσιας γης που διαχειρίζεται, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο 4061 με τίτλο «Διαχείριση και προστασία ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις», ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, μακροχρόνιας μίσθωσης, έκτασης 225.132  τ.μ. στην περιοχή του Αγροκτήματος Ερασμίου, του Νομού Ξάνθης.

Η έκταση κατοχυρώθηκε σε εταιρεία, που αναδείχθηκε ύστερα από δημοπρασία για τη δημιουργία θερμοκηπίων για την παραγωγή επιτραπέζιας ντομάτας, καθώς και άλλων θερμοκηπιακών προϊόντων, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας, καθώς η περιοχή προσφέρεται λόγω ύπαρξης γεωθερμικού πεδίου για παραγωγή με χαμηλό ενέργειας, ενώ παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα λόγω  και του πλούσιου υδροφόρου ορίζοντα (πολύ καλή ποιότητα νερού για άρδευση κ.α).

Η διάρκεια της παραχώρησης και σε αυτήν την περίπτωση, όπως προβλέπεται από το Νόμο, ορίζεται στα 25 έτη και αρχίζει από την 1η Απριλίου 2013, με δυνατότητα παράτασης με ανώτατο όριο για επιπλέον 10 έτη. Το ετήσιο τίμημα από την παραχώρηση του ακινήτου θα καταβάλλεται ως έσοδο υπέρ του Δημοσίου.

Επισημαίνεται ότι το εν λόγω αποτελεί επένδυση σημαντικής αξίας, τόσο για τη , όσο και για την ευρύτερη περιοχή, καθώς εκτιμάται ότι μετά την ολοκλήρωσή της στα 100.000 τ.μ. θερμοκηπιακής κάλυψης, η επένδυση θα είναι στο ύψος των 15.000.000 και θα προσφέρει 25 μόνιμες θέσεις εργασίας και περίπου 40 εποχιακές.

Θερμοκήπια με τη μέθοδο της υδροπονίας στην Ξάνθη

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: