Θεοχαρόπουλος: Μας ενδιαφέρει η προγραμματική πολιτική, όχι οι ευκαιριακές συμπράξεις


Θετική εξέλιξη, εάν τελικά συμβεί, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος «την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενη προγραμματική στροφή σε μια προοδευτική συμμαχία με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος».

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων χαρακτηρίζει ενδιαφέρουσα την πρόσκληση του πρωθυπουργού στους προοδευτικούς πολίτες για συμπόρευση, σημειώνει όμως ότι «οι προοδευτικοί πολίτες θα περίμεναν να ακούσουν και μια πειστική εξήγηση για την παρατεταμένη περίοδο συγκυβέρνησης με τον Πάνο Καμμένο και το σκληρό δεξιό και ακραία συντηρητικό κόμμα των ΑΝΕΛ».

Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει: «Είμαστε υπέρ της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού δυνάμεων, όχι υπέρ της αφαίρεσης και διαίρεσής τους».

Για τη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με τις «γέφυρες» ο κ. Θεοχαρόπουλος αφού δηλώνει ότι δεν γνωρίζει το πλαίσιο της συγκεκριμένης συνδιάσκεψης υπογραμμίζει «εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι μας ενδιαφέρει η προγραμματική πολιτική και όχι οι ευκαιριακές συμπράξεις για να μπορεί να θεμελιωθεί και να εκκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για συγκεκριμένες προοδευτικές πολιτικές με συγκεκριμένο περιεχόμενο».

Υποστηρίζει, τέλος, μιλώντας στο Πρακτορείο, ότι η Δημοκρατική Αριστερά, ως κοινοβουλευτικό κόμμα «προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στις ευρωεκλογές με την πολιτική της αυτονομία» υπογραμμίζοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητά και με άλλες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου με στόχο την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: