Θεοχάρης για τουρισμό: Πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση, η αγορά είναι σε χειμερία νάρκη

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, ο οποίος δέχεται σφοδρό πλήγμα από την κρίση με τον κορονοϊό, όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ, Θεοχάρης είπε πως ένα από τα μέτρα που συζητούνται είναι και η παράταση του εποχικού επιδόματος, και προανήγγειλε ανακοινώσεις για το θέμα τις επόμενες ημέρες.

Εξήγησε πως η κυβέρνηση περίμενε το Eurogroup, καθώς πλέον με τις αποφάσεις του υπάρχει ευελιξία να σχεδιαστεί πολιτική στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων και αυτό θα γίνεις τις επόμενες ημέρες .

Ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε την κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη, και σημείωσε πως παρακολουθούμε την εξέλιξη του υγειονομικού ζητήματος του κορονοϊού, ώστε να τελειώσει η εθνική δοκιμασία το δυνατόν γρηγορότερο.

«Η αγορά είναι σε χειμερία νάρκη και περιμένει το τέλος για να αρχίσουμε όλοι τις προσπάθειες να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος» πρόσθεσε, εξηγώντας πως θα είναι μια δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία γιατί δεν θα αρχίσουν όλες οι χώρες να επανέρχονται την ίδια στιγμή, κάθε μία θα επιστρέφει στην κανονικότητα σε άλλους ρυθμούς, γι” αυτό μιλάμε για ασύμμετρη απειλή.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, τα ξενοδοχεία που λειτουργούν 12 μήνες, στις πόλεις, λειτουργούν με πολύ μικρή πληρότητα, τα εποχικά δεν μπορούν να ανοίξουν έως 1η Μαΐου, οι κρατήσεις έχουν παγώσει, δεν κινείται τίποτα γιατί ο κόσμος έχει αβεβαιότητα, δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει όλο αυτό» περιέγραψε. 

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: