Θεωρία Ποντόλιακ: Ρωσικός «εμφύλιος» πίσω από την έκρηξη στη Γέφυρα της Κριμαίας

Μια διαφορετική εκδοχή για το ποιος ευθύνεται για την έκρηξη που κατέστρεψε μέρος της Γέφυρας της Κριμαίας κατέθεσε ο Μιχαήλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η επίθεση ήταν το αποτέλεσμα ενός ανταγωνισμού ανάμεσα στην FSB, τη ρωσική μυστική υπηρεσία (και διάδοχο της KGB) και του ρωσικού στρατού.

Γράφει σε tweet: «Σοβαρά τώρα, η FSB και οι ιδιωτικοί στρατοί [όπως η Wagner] προσπαθούν να βγάλουν από τη μέση την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας. Πριν από την αλλαγή προσωπικού η FSB ήταν στη γωνία – της ξέφυγε η έκρηξη στη γέφυρα του Πούτιν. Το υπουργείο Άμυνας μπορεί τώρα να κατηγορήσει την FSB για την απώλεια του νοτίου μετώπου. Δεν είναι προφανές ποιος προκάλεσε την έκρηξη; Το φορτηγό ήλθε από τη Ρωσία».

Νωρίτερα σήμερα Σάββατο ο Ποντόλιακ σε άλλο tweet έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι «ο,τιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, κάθε τι κλεμμένο να επιστρέψει στην Ουκρανία».

Και άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την μεγάλη ικανοποίησή τους για την επίθεση, ωστόσο το Κίεβο δεν ανέλαβε ανοιχτά την ευθύνη.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: