Θεοδωρικάκος: Μιλά σε μαθητές Λυκείου για τα πανεπιστήμια, την ΕΛ.ΑΣ. και τους κινδύνους στο Διαδίκτυο

Επίσκεψη στα εκπαιδευτήρια «Γείτονα» πραγματοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης μαθητών για τον ρόλο και τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, την ασφάλεια και τους κινδύνους στο Διαδίκτυο.

Τον κ. Θεοδωρικάκο υποδέχτηκε η διεύθυνση του εκπαιδευτηρίου και μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επί δύο ώρες με τον Υπουργό και να του υποβάλουν δεκάδες ερωτήσεις.

«Ο ρόλος της αστυνομίας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η καταδίωξη όσων δεν εφαρμόζουν το νόμο», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, και πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε με σχέδιο και στόχος μας είναι μία αστυνομία φιλική απέναντι στους πολίτες, ιδίως τους νέους, ταυτόχρονα όμως αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα».

Οι μαθητές εστίασαν τις ερωτήσεις τους κυρίως στην ασφάλεια στο Διαδίκτυο, μεταφέροντας μάλιστα στον κ. Θεοδωρικάκο προσωπικές εμπειρίες τους, με τον Υπουργό να συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση των διαδικτυακών εφαρμογών και άμεση ενημέρωση των γονέων, των εκπαιδευτικών και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περίπτωση κινδύνου.

Επιπλέον, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν νοείται η έννοια του άβατου σε δημόσιους χώρους όπως είναι τα πανεπιστήμια και πως η ΕΛ.ΑΣ. παρέδωσε ήδη στους πολίτες πολλούς χώρους που τελούσαν υπό κατάληψη, ενώ εξάρθρωσε τρεις εγκληματικές ομάδες που είχαν ως ορμητήριο την φοιτητική εστία του Ζωγράφου.

«Οι φοιτητικές εστίες προορίζονται για τη στέγαση φοιτητών των οποίων οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξουν τις δαπάνες διαβίωσης των παιδιών τους και όχι για καταφύγιο εγκληματιών», τόνισε.

Τέλος ο Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις αξίες με τις οποίες οφείλει να πορεύεται ο κάθε νέος, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο από την οικογένεια, τη φιλία, την ελευθερία, την αγάπη για την πατρίδα και την αλληλεγγύη.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: