Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα είναι η θετική έκπληξη των ευρωεκλογών

Την αισιοδοξία του ότι το Ποτάμι «θα είναι η θετική έκπληξη των ευρωεκλογών», εξέφρασε από την Πάτρα, ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Δυτική Ελλάδα.

«Στην κοινωνία υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που πιστεύει στην Ευρώπη, που πιστεύει στην αλλαγή, που πιστεύει στο βήμα μπροστά, και ελπίζουμε ότι με αυτό τον κόσμο θα συναντηθούμε», υπογράμμισε ακόμα.

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές, ως τη μάχη των μαχών διότι, όπως επεσήμανε, «έπειτα από μία τέτοια ευρωπαϊκή πορεία και συνέπεια που έχει δείξει το Ποτάμι, υπερασπιζόμενο τις ευρωπαϊκές θέσεις, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να εισπράξουμε, εκτός από τη συμπάθεια του κόσμου, και την ψήφο του».

«Στους πολίτες λέω μόνο κάτι: Αρνούμαστε το σημερινό καθεστώς, αλλά δεν θέλουμε να επιστρέψουμε και στο προηγούμενο. Πρέπει να πολεμήσουμε το παλιό και να κατασκευάσουμε κάτι νέο, με μαγιά το Ποτάμι και τους συμμάχους του, που έχουν αποφασίσει ότι η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει οριστικά σελίδα μετά τα μνημόνια και να μη μοιράζεται στους συντηρητικούς και στους δημαγωγούς της αριστεράς», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «μας ανησυχεί η άνοδος της ακροδεξιάς στη χώρα μας, στην Ευρώπη, όπως μας ανησυχεί το έδαφος που κατά στιγμές κερδίζουν οι δημαγωγοί, είτε είναι δημαγωγοί της Αριστεράς, είτε είναι δημαγωγοί της Δεξιάς».

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως «εμείς δεν πιστεύουμε στα κομματικά χρίσματα» προσθέτοντας: «Υπάρχουν περιοχές όπου στηρίζουμε δημάρχους που προέρχονται από διαφορετικά κόμματα, διότι δεν επιλέγουμε με βάση τα κομματικά κριτήρια, αλλά με βάση την αποτελεσματικότητά τους».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: