Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Το "τέρας" των fake news το εκθρέψατε εσείς

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Σταύρου Θεοδωράκη για το πραγματικό κόστος της συμφωνίας για τα F-16 στην Ολομέλεια της Βουλής, υπήρξε ένταση μεταξύ του επικεφαλής του Ποταμιού και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας απέδωσε την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση σε fake news, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος του υπενθύμισε πως η διακίνηση «ψευδών ειδήσεων» εισήχθη στην χώρα μας από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πλήξει πολιτικά και ηθικά τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Αναφέρεστε συχνά κ. Τσίπρα στα fake news. Το κάνετε εσείς, οι συνεργάτες σας και οι υπουργοί σας. Προφανώς κάποιοι επικοινωνιολόγοι σας είπαν να τα επικαλείστε. Όμως πρέπει να ξέρετε ότι ο συγκεκριμένος όρος, των fake news, πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 2014 για να χαρακτηρίσει τις “ειδήσεις” που εσείς χρησιμοποιούσατε για να πλήξετε τους αντιπάλους σας. Ίσως βέβαια να εκφράζεται μια πικρία γιατί το “τέρας” που εσείς εκθρέψατε έχει πλέον αυτονομηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Όπως είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, «υπερασπιστήκατε τον κ. Τράμπ που είπε ότι έχει κάποιες σκέψεις για το ελληνικό χρέος. Φτάσατε όμως στο σημείο να διεκδικήσετε εύσημα γιατί στην επόμενη ΔΕΘ θα είναι τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ. Όμως, αυτό έχει αποφασιστεί πριν από δύο χρόνια από την τότε διοίκηση της ΔΕΘ» και σε άλλο σημείο πρόσθεσε «σας άκουσα επίσης να λέτε στον κ. Τραμπ για τις επενδύσεις. Να λέτε στον κ. Τραμπ που ενδιαφερόταν για την επένδυση στο Ελληνικό πως αυτή η επένδυση ξεκίνησε. Σε ποια χώρα κ. Τσίπρα ξεκίνησε η επένδυση στο «Ελληνικό»;»

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι θα απαριθμήσει τα «απτά αποτελέσματα» του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας πως αυτά που θα πει αποτελούν «facts και όχι fake news της δήθεν αγοράς του αιώνα».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: