Θεοδωράκης: Οι πολίτες και οι νέοι να βρεθούν πάνω από την κάλπη των ευρωεκλογών

«Η Ευρώπη κινδυνεύει από τον λαϊκισμό και από την ακροδεξιά, και το ΠΟΤΑΜΙ αυτό που λέει, είναι πως είναι καλό να φωτίζουμε τους αντιπάλους μας με γνώση. Δεν θα φύγουμε από το κίνδυνο τον ακροδεξιό για να πέσουμε στον κίνδυνο των λαϊκιστών, μιας και είναι ενιαίος ο κίνδυνος, δεδομένου πως οι λαϊκιστές και οι ακροδεξιοί είναι για μας το ίδιο πράγμα και ο ίδιος κίνδυνος», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη ενόψει των ευρωεκλογών.

«Έχουνε μείνει δέκα μέρες για τις εκλογές και υπάρχει η εκτίμηση ότι οι εκλογές χάνονται ή κερδίζονται μέσα σε αυτές τις 10 ημέρες, οπότε το Ποτάμι προσπαθεί να είναι παντού και για αυτό βρίσκομαι εδώ, με υποψήφιους ευρωβουλευτές, ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι έχει διανύσει πάνω από 8.500 χιλιόμετρα περιοδείας στην Ελλάδα, ώστε να πείσει τους πολίτες να συμμετέχουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές. «Εμείς όπως ξέρετε, δαπανήσαμε λίγα χρήματα από τα πολύ λίγα χρήματα που έχουμε, διότι δεν έχουμε δάνεια, δεν έχουμε και χρηματοδότες και οι προϋπολογισμοί μας δημοσιοποιούνται όπως επιβάλλει ο νόμος σε τακτά χρονικά διαστήματα στο site μας. Παρόλα αυτά, δαπανήσαμε λίγα χρήματα για να πούμε στους πολίτες, όχι «ψηφίστε Ποτάμι», αλλά «ψηφίστε στις ευρωεκλογές».

Κάναμε μία διαφημιστική καμπάνια που ελπίζω να την έχουν ήδη οι πολίτες, διότι είναι αναγκαίο να υπάρχει την επαύριον ένα σύνθημα ότι οι Έλληνες ψηφίσαμε, οι Έλληνες δεν μείναμε αμέτοχοι . Επιμένω και εγώ, ειδικά για τη νέα γενιά, ότι δεν πρέπει να αφήσουν τους άλλους να πάρουν την απόφαση για αυτούς».

Συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές, ο κ. Θεοδωράκης θα βρεθεί σε Ηράκλειο και “Αγιο Νικόλαο επίσης, ώστε να μιλήσει, όπως είπε, με φίλους, με δημοσιογράφους, για να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών. «Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα σε αυτή την προεκλογική περίοδο, κανείς δεν έχει δεχτεί να γίνει ντιμπέιτ. Είπα και στη Βουλή ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία, να μην ακούνε τα «όχι» των αρχηγών και να διοργανώσουν πολιτικά debate.

Εμείς είμαστε ανοιχτοί ακόμη και τις επόμενες ημέρες που είναι οι τελευταίες. Debate με δύο ή και με τρεις, ή και όλοι μαζί, ώστε να μάθει όλα όσα χρειάζεται ο κόσμος. Το τι απαντάμε στα μεγάλα ερωτήματα της Ευρώπης, στα ερωτήματα της Ελλάδας. Νομίζω όμως, ότι τόσο ο κύριος Μητσοτάκης, όσο κι ο κύριος Τσίπρας και η κα Γεννηματά, αρέσκονται σε μονολόγους, να λέει ο καθένας τη δική του ιστορία και να μην απαντούν στα προβλήματα των πολιτών. Εμείς ξεκινήσαμε μία δύσκολη πορεία στις προηγούμενες ευρωεκλογές, όταν σε όλους φάνταζε απίστευτο ότι ένα κίνημα από το πουθενά, χωρίς πολιτικό παρελθόν, θα μπορέσει να έχει μία εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή. Τελικά τα καταφέραμε, τα πήγαμε καλά, και στην Ευρωβουλή και στη Βουλή. Ήμασταν τίμιοι απέναντι στους Έλληνες, καθαροί, και πιστεύω ότι και τώρα ακόμα πολλοί άνθρωποι, πολύ περισσότεροι από αυτούς που δηλώνουν Ποτάμι, πιστεύω ότι θα μας ψηφίσουν, διότι πιστεύουν πως εμείς έχουμε μία θετική συνεισφορά στη χώρα».

Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, η Ευρώπη πρέπει να πάψει να είναι «ακίνητη», μιας και όπως είπε, «το χαρακτηριστικό της Ευρώπης, εδώ και αρκετό διάστημα είναι ότι έχει φοβηθεί από τους ακροδεξιούς από τους λαϊκιστές και συντηρητικούς, και μένει ακίνητη. Όταν ένας μεγάλος οργανισμός όπως η Ευρώπη για πολλή ώρα μένει ακίνητος, αρχίζει και παρουσιάζει προβλήματα, άρα η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί, όχι προς τα πίσω όπως λέει η Λε Πεν, αλλά να κινηθεί προς τα εμπρός. Εμείς πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή αναγέννηση του Εμμανουέλ Μακρόν, πιστεύουμε στην ανάγκη να υπάρξει μία καινούργια Ευρώπη, όχι όμως γκρεμίζοντας την παλιά, αλλά επεκτείνοντας όλα τα καλά της Ευρώπης που ζούμε».

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: