Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου στο ζήτημα του χρέους

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη , η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου, ενώ στην υπόθεση του χρέους είναι απαραίτητη η εθνική συνεννόηση, «δεν είναι όλα κομματικά παιχνίδια».

Ο κ. Θεοδωράκης, σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις» κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί υπεραισιόδοξα σενάρια και μετά η κοινωνία νιώθει ηττημένη. «Στην αρχή μιλούσε για κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τώρα παρακαλεί το ΔΝΤ να πιέσει το Σόιμπλε, μήπως και μας δώσει «κάτι». Αυτό όμως δεν είναι εθνική πολιτική» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι οι τελικές ρυθμίσεις για το χρέος θα έρθουν μετά τις γερμανικές εκλογές και θα αφορούν τα χρέη όλων των χωρών της Ευρωζώνης. Για τον λόγο αυτό προσθέτει ότι τη στιγμή εκείνη η χώρα πρέπει να είναι διαπραγματευτικά δυνατή και να έχει χτίσει τις συμμαχίες της.

«Δεν είναι θέμα λοιπόν μιας κυβέρνησης. Είναι εθνική υπόθεση. Οι όποιες ρυθμίσεις θα δεσμεύσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Ας το αντιληφθεί η κυβέρνηση και ας πάψει να παζαρεύει επικοινωνιακά την υπόθεση» καταλήγει.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: