»Θέλω να επιστρέψω στα παιδιά μου» λέει η Bουλγάρα που μαρτύρησε σε στάβλο στη Θεσσαλονίκη

Θέλω να επιστρέψω στα παιδιά μου λέει η Bουλγάρα που μαρτύρησε σε στάβλο στη Θεσσαλονίκη

Στα δυο παιδιά της, πίσω στη , ανυπομονεί να επιστρέψει η 46χρονη γυναίκα η οποία κατήγγειλε ότι ζούσε τα δυόμισι τελευταία φυλακισμένη, μέσα σε στάβλο, στο Λαχανά Θεσσαλονίκης.

Η 46χρονη Βουλγάρα έχει βρει πλέον καταφύγιο στον ξενώνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Α21 Campaign” στη όπου και θα μείνει για λίγες μέρες, καθώς το μόνο που ζήτησε, σύμφωνα με την υπεύθυνη της οργάνωσης, Μαρία Σταμάτη, ήταν να γυρίσει στην πατρίδα της.

“Αρχικά ήταν επιθετική και απόμακρη αλλά καταφέραμε να την προσεγγίσουμε με τη βοήθεια κοινωνικής λειτουργού και μίας διερμηνέας γιατί η ίδια δεν μιλάει λέξη ” ανέφερε η κ.Σταμάτη.

Οπως διηγήθηκε η 46χρονη, ήρθε πριν από περίπου 2,5 χρόνια στην , μαζί με τον άνδρα της, για να δουλέψουν στο μαντρί 44χρονου ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας στον Λαχανά. Ωστόσο, ο άνδρας της έφυγε μετά από λίγες μέρες και τότε ο ιδιοκτήτης της μονάδας, μαζί με έναν 80χρονο, οι οποίοι έχουν ήδη συλληφθεί, την κρατούσαν φυλακισμένη, την έδερναν, την κακοποιούσαν σeξουαλικά και την ανάγκαζαν να δουλεύει.

“Μην ξεχνάτε ότι τα θύματα κακοποίησης είναι γυναίκες ευάλωτες που πιστεύουν τους εκφοβισμούς” εξηγεί η κ.Σταμάτη. Η γυναίκα πάντως δήλωσε ήδη ότι θέλει να γυρίσει άμεσα στη Βουλγαρία και σύμφωνα με την κ.Σταμάτη, το γραφείο της οργάνωσης στη γειτονική χώρα, θα βρίσκεται σε επαφή μαζί της για ότι χρειαστεί αλλά και για να μεσολαβήσει ώστε όταν ορισθεί δικάσιμος, να επιστρέψει για να καταθέσει.

Σήμερα η 46χρονη θα εξεταστεί από ιατροδικαστή ενώ οι δύο συλληφθέντες θα απολογηθούν στον ανακριτή…

Πηγή: newsit

xespao

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: