Θέλεις να είσαι σε ανοιχτή σχέση; Τα 3 βήματα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου

 

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε το 2016 σε Αμερικανούς, οι νέοι άνθρωποι θα προτιμούσαν να είναι σε μία σχέση που δεν είναι απόλυτα μονογαμική. Ωστόσο, το 61% επιμένει να λέει ναι στη μονογαμία και προφανώς όλα εξαρτώνται και από τα ερεθίσματα ή την κουλτούρα των ανθρώπων. Σε περίπτωση που νιώθεις ότι είναι κάτι που σου ταιριάζει, ακολούθησε τα 3 εξής βασικά βήματα.

Τι θέλεις εσύ

Καλές οι νέες τάσεις και οι εξελίξεις στους κανόνες των προσωπικών σχέσεων, αλλά κάνουμε πάντοτε αυτό που ταιριάζει σε εμάς. Για παράδειγμα, όταν σκέφτεσαι την ιδανική σχέση, για εσένα και μόνο, πώς είναι; Η λίστα είναι τεράστια και μάλλον ικανοποιεί κάθε προσωπική ανάγκη και φιλοσοφία απέναντι στη ζωή. Μπορεί ας πούμε να ανήκεις στην κατηγορία «αναρχία» (ναι, ναι υπάρχει) και να αρνείσαι την ύπαρξη οποιουδήποτε κανόνα στη σχέση σου. Ο πλατωνικός φίλος έχει την ίδια σημασία με έναν σeξουαλικό παρτενέρ και δεν νιώθεις κανέναν περιορισμό. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι να είσαι έντιμη με τον εαυτό σου ως προς το τι σου ταιριάζει και να το υποστηρίξεις μέχρι τέλους.

Δες κι αυτό: 5 μύθοι για τον γάμο που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Αμοιβαία συμφωνία

Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση της αναρχίας, που και πάλι είναι κάτι που ο άλλος πρέπει να γνωρίζει, η ανοιχτή σχέση πρέπει να ταιριάζει και στους δύο, γιατί αλλιώς μιλάμε για μία καταδικασμένη κατάσταση. Το κλειδί είναι η επικοινωνία και τελικά είναι η μόνη σταθερά σε κάθε τύπο σχέσης. «Ένα από τα δυνατά στοιχεία της ανοιχτής σχέσης είναι ότι συχνά υπάρχει καλύτερη επικοινωνία πάνω στις προσδοκίες που έχεις για τη σχέση σου», εξηγεί η Kayla Knopp, Κλινική Ψυχολόγος σε Κέντρο Μελέτης Γάμου και Οικογένειας. Συζητάς για τα προσωπικά σου όρια, τι θεωρείς οκ και τι ανεπίτρεπτο. Και μαζί φτιάχνετε τους κανόνες.

Μπορεί να αλλάξεις στην πορεία

Η ανοιχτή σχέση και το πώς την βλέπεις δεν διαφέρει και πολύ από το πώς αντιμετώπιζες έναν σύντροφο πριν 5 και πώς σήμερα. Εφόσον είσαι άνθρωπος που αλλάζει και εξελίσσεται, μπορεί να κάνεις μία ανοιχτή σχέση που να σου ταιριάζει 100% σήμερα και τελικά να καταλήξεις ότι δεν είναι για εσένα, με την πάροδο του χρόνου. Είναι σημαντικό να επιτρέψεις στον εαυτό σου να είναι ειλικρινής και να λειτουργεί με τον τρόπο που θεωρείς ότι είναι ο ιδανικότερος. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να νομίζεις ότι έχεις φτιαχτεί για μία ανοιχτή σχέση και να διαψευστείς. Όπως ισχύει και το αντίστροφο.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: