«The Greek Bar Jacket»: Το ντοκιμαντέρ του Dior εξερευνά την ελληνική κουλτούρα μέσα από τη γυναίκα

O γαλλικός οίκος μόδας αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη συλλογή Cruise 2022 μέσα από μια εξερεύνηση της ελληνικής κουλτούρας και της γυναικείας ταυτότητας.

Μέσα από τον φακό της Ελληνίδας σκηνοθέτη Μαριάννας Οικονόμου, αποκαλύπτονται τα μυστικά πίσω από τη συλλογή της Dior Cruise 2022. Τα πρώτα πλάνα, ο φυσικός ήχος και το μοναδικό αυτό υλικό που είχε να επεξεργαστεί είναι ικανά να αποκαλύψουν τις εμπνεύσεις και τη δημιουργική διαδικασία την οποία ακολούθησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri, για τη δημιουργία αυτής της συλλογής.

Το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Greek Bar Jacket» είναι ένας ακόμα ύμνος στην Ελλάδα, στη γυναίκα του χθες που συναντιέται με το σήμερα και στην παράδοση που με τη δύναμή της έρχεται να λάμψει στο σήμερα!

Το «The Greek Bar Jacket» δίνει στους θεατές μια ματιά πίσω από τα προφανή, εκεί όπου η νέα συλλογή γεννήθηκε, δημιουργήθηκε και με μεγαλοπρέπεια αντικατοπτρίζει την ελληνική κουλτούρα μέσα από την γυναικεία ταυτότητα που δεν γνωρίζει χώρο και χρόνο.

«The Greek Bar Jacket»: Το ντοκιμαντέρ του Dior εξερευνά την ελληνική κουλτούρα μέσα από τη γυναίκα

Dior Cruise 2022: η αποθέωση της ελληνικής ομορφιάς συνεχίζεται με μία φωτογράφηση στην Ακρόπολη

Η πιο πρόσφατη έξαρση της πανδημίας ανέτρεψε τα σχέδια για τις δυο προγραμματισμένες λαμπερές δια ζώσης πρεμιέρες σε Αθήνα και Παρίσι, όμως τo «The Greek Bar Jacket» προσφέρει μια σπάνια ματιά πίσω από το φαντασμαγορικό fashion show που παρουσίασε η Dior στο Παναθηναϊκό Στάδιο τον περασμένο Ιούνιο.

«The Greek Bar Jacket»: Το ντοκιμαντέρ του Dior εξερευνά την ελληνική κουλτούρα μέσα από τη γυναίκα

Dior: Γυρίσματα σε Κνωσό, Δελφούς και Σαντορίνη λίγο πριν το show στο Καλλιμάρμαρο

Στα παρασκήνια της συλλογής η κάμερα της Μαριάννας Οικονόμου μάς εντάσσει στον μαγικό και άκρως δημιουργικό κόσμο της έμπνευσης, εκεί όπου συναντιέται με την ιστορία της Ελλάδας, μέσα στους δρόμους της Αθήνας…

Η συλλογή εκπέμπει ιστορία, αποπνέει συμβολισμούς αλλά και τη γοητεία της κλασικής παράδοσης που σκορπά μεγαλοπρέπεια και στυλ. Αυτό είναι ο οίκος Dior εξάλλου! Το αέναο πνεύμα της γοητείας και του στυλ…

Συνεργαζόμενη με διαφορετικούς δημιουργούς, ταλαντούχους ανθρώπους, σπάνιους τεχνίτες και ατελιέ από κάθε γωνιά της χώρας μας, η Chiuri χρησιμοποιεί το savoir-faire για να εξερευνήσει τους βαθείς δεσμούς μεταξύ τέχνης, παράδοσης και μόδας που εκφράζονται μέσω της πολιτιστικής λαμπρότητας.

Η συλλογή, που παρουσιάστηκε τον περασμένος Ιούνιο στο Παναθηναϊκό στάδιο, ενσαρκώνει την κληρονομιά Ελλήνων ποιητών, καλλιτεχνών και άλλων θρύλων, ενώ επιδεικνύει μια διπλή θηλυκότητα απαράμιλλης ομορφιάς και ακλόνητης δύναμης. Με άλλα λόγια, η Maria Grazia Chiuri μιλά για την ταυτότητα της σύγχρονης γυναίκας.

Το «The Greek Bar Jacket» είναι πλέον διαθέσιμο για παρακολούθηση στο κανάλι του Dior στο YouTube.

Dior Cruise 22: Το λευκό και το γαλάζιο πρωταγωνιστής στη σημαντικότερη συλλογή της χρονιάς

Η Maria Grazia Chiuri στο Καλλιμάρμαρο έκανε άλλο ένα όνειρό της πραγματικότητα! Και δεν ήταν μόνο δική της επιθυμία αλλά και του γαλλικού οίκου Dior που εκπροσωπεί. Το Καλλιμάρμαρο Στάδιο τον περασμένο Ιούνιο γέμισε από γυναικεία χάρη, απλότητα, πολυπλοκότητα, ομορφιά, έμπευση, δημουργία…. Η  Οδύσσεια της καλλιτεχνικής διευθύντρια του οίκου Dior, ξεκίνησε ως ένα υπέροχο ταξίδι μόδας, φυσικά, το οποίο έγινε αμέσως και προσωπικό. Μια βαθιά προσωπική περιπέτεια για την Ιταλίδα σχεδιάστρια, η οποία μας μεταφέρει μέσα από την Cruise Collextion 2022 του Dior από την Κρήτη μέχρι τους Δελφούς μέσω της Σαντορίνης. 

Η έμπνευση

Πριν από 70 χρόνια, κάποιες φωτογραφίες υψηλής ραπτικής του Dior, με φόντο τον εμβληματικό Παρθενώνα το 1951, αποτέλεσε την έμπνευση για την καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου να δημιουργήσει τη συλλογή Cruise 2022 του οίκου Dior.  

«The Greek Bar Jacket»: Το ντοκιμαντέρ του Dior εξερευνά την ελληνική κουλτούρα μέσα από τη γυναίκα

Στην καρδιά της πόλης που είναι αφιερωμένη στη θεά Αθηνά, η Maria Grazia Chiuri αναβιώνει τη γενεαλογία της και παίζει με τους κώδικες – η τέχνη δεν ενυπάρχει μόνο στο έργο τέχνης αλλά στην ικανότητα του καλλιτέχνη να δημιουργεί – όπως με τον χιτώνα. Το ένδυμα της θεάς, που φέρνει στο νου αρχαία μαρμάρινα αγάλματα, είναι τολμηρά αιθέριο χάρη στην υφή των υφασμάτων και τις χειροποίητες πιέτες που δημιουργούν έναν κιαροσκούρο κυματισμό.

H Collection

Οι ρίζες του πολιτισμού μας αναβιώνουν όχι μέσα από ένα πρίσμα νοσταλγίας, αλλά μέσα από την επιθυμία μας να ανασυνθέσουμε, στο παρόν, όσα κατ’ ανάγκη κατακερματίσαμε προκειμένου να κατανοήσουμε τον κόσμο. Η Maria Grazia Chiuri εμπνεύστηκε από τον Giorgio De Chirico, πρωτοπόρο του σουρεαλισμού, ο οποίος ανέτρεξε σε έντονες μνήμες από την Ελλάδα για να ζωγραφίσει μεταφυσικά τοπία που στέκονται παγωμένα μέσα στις σιωπηλές αντιθέσεις του φωτός και της σκιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συλλογή «Dior Cruise 2022» υμνεί τη θηλυκότητα μέσα στο ειδυλλιακό τοπίο της Μήλου

Dior Cruise 2022: Η καμπάνια στον εμβληματικό Ναό του Δία υμνεί την αιώνια ομορφιά της Ελλάδας

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: