Θάσος: Θρασύς απατεώνας εξαπάτησε ταξιτζή προσποιούμενος τον… διοικητή αστυνομικού τμήματος!

Ξάφρισε από τον λογαριασμό του το ποσό των 3.000 ευρώ

Δυο-δυο πέφτουν πλέον θύματα απάτης οι κάτοικοι στην Θάσο, με τους δράστες να σκαρφίζονται χίλιους δυο τρόπους για να εξασφαλίσουν τα τραπεζικά τους στοιχεία και να αδειάσουν τους λογαριασμούς τους. Όμως, ένας απατεώνας ξεπέρασε κάθε όριο, παριστάνοντας τον… διοικητή του αστυνομικού τμήματος!

Ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά την Παρασκευή με έναν οδηγό ταξί στον οποίο δήλωσε το όνομα του αξιωματικού με το πρόσχημα ότι ήθελε να αναλάβει τη μεταφορά αστυνομικών! Στη συνέχεια, του ζήτησε να καταβάλει το αντίτιμο στον ηλεκτρονικό λογαριασμό του. Ο ανυποψίαστος ταξιτζής δέχθηκε στο κινητό του ένα μήνυμα που περιείχε σύνδεσμο ο οποίος τον μετέφερε σε περιβάλλον όμοιο με αυτό της τράπεζας και πληκτρολόγησε τους προσωπικούς του τραπεζικούς κωδικούς, με αποτέλεσμα ο απατεώνας να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό του και να μεταφέρει 3.000 ευρώ σε άλλον λογαριασμό.

Κι αυτό, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση ενός άλλου άγνωστου απατεώνα, ο οποίος εξαπάτησε την περασμένη Τετάρτη έναν κάτοικο του νησιού, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά και τους συστήθηκε ως… υπεύθυνος ασφαλείας της τράπεζας στην οποία έχει καταθέσεις. Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι άγνωστος έχει παραβιάσει τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος και τον έπεισε να του δώσει τους τραπεζικούς του κωδικούς, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει τρεις μεταφορές χρημάτων, συνολικού ύψους 8.980 ευρώ!

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: